Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Obrovský hazard so zdravím: Falošný lekár operoval pomocou videí na Youtube, spôsobil smrť 15-ročného chlapca!

(Zdroj: Getty Images)

BIHÁR – Prípad, nad ktorým zostáva rozum stáť. Neuveriteľný hazard so zdravím a nepochopiteľné konanie. Vo východoindickom štáte Bihár vyhasol život 15-ročného chlapca, ktorého operoval falošný lekár. Ten mu operáciu vykonal na základe videí dostupných na platforme Youtube.

Zúfalá rodina, ktorá priniesla 15-ročného chlapca do súkromnej nemocnice Ganpati Seva Sadan sa z tragického úmrtia ich syna nedokáže spamätať. Hoci chlapec trpel bolesťami, po príchode do nemocnice a ošetrení sa mu údajne stav zlepšil. Potom ale podľa slov rodiny pristúpili v nemocnici k  náhlej operácii, ktorá podľa slov personálu bola potrebná.

Podľa spravodajského portálu NDTV sa tak rozhodol lekár Ajit Kumar Puri. „Operoval ho podľa videí na Youtube,“ uviedli rozhorčení príbuzní. Chlapcov stav sa po nepodarenom zákroku ihneď začal zhoršovať a mal bolesti. Krátko po operácii skolaboval a personál musel pristúpiť k resuscitácii, žiaľ neúspešne.

Chlapec zomrel po prevoze do štátnej nemocnice, kde ho údajne falošný lekár odprevádzal, no po zistení úmrtia zbabelo ušiel. Rodina je presvedčená, že lekár nebol dostatočne kvalifikovaný. Prípad je aktuálne v štádiu vyšetrovania a okrem falošného lekára sa polícia snaží identifikovať aj personál, ktorý sa v tom čase pri operácii chlapca nachádzal.

Viac o téme: LekárOperáciaIndiaFalošný lekár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu