Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Pri izraelských útokoch v Pásme Gazy údajne zahynuli aj šiesti zamestnanci UNRWA

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Majdi Mohammed)

GAZA - Pri izraelských leteckých útokoch, ktoré v stredu zasiahli školu a domy v utečeneckom tábore Nusajrát v Pásme Gazy, údajne zahynulo aj šesť zamestnancov Agentúry OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA). Podľa agentúry ide o najvyšší počet obetí spomedzi jej zamestnancov počas jedného incidentu, informujeme podľa agentúry Reuters.

Predstavitelia miestnej nemocnice informovali, že pri útokoch zahynulo v stredu najmenej 34 ľudí vrátane žien a detí. Izrael zasiahol školu Al-Džawní. Príslušník civilnej obrany v Pásme Gazy ovládanej militantným hnutím Hamas Mahmúd Bassal uviedol, že izraelské sily od začiatku ofenzívy na školu zaútočili už päťkrát.

Pri izraelských útokoch v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Majdi Mohammed)

Izraelská armáda oznámila, že jej letectvo "uskutočnilo presne cielený útok na teroristov, ktorí sa nachádzali vo veliteľskom a riadiacom centre Hamasu", a ktorý bol vybudovaný v areáli školy. V škole sa počas izraelského útoku ukrývalo približne 5000 vysídlených ľudí, uviedol komunikačný odbor Hamasu.

Vojna v Pásme Gazy sa začala po bezprecedentnom teroristickom útoku Hamasu na juh Izraela

Izraelská armáda tvrdí, že prijíma opatrenia na zníženie rizika poškodenia civilistov a že najmenej tretinu mŕtvych Palestínčanov v Pásme Gazy tvoria militanti. Viní Hamas, že využíva palestínskych civilistov ako ľudské štíty, čo hnutie popiera. Vojna v Pásme Gazy sa začala po bezprecedentnom teroristickom útoku Hamasu na juh Izraela zo 7. októbra minulého roka, pri ktorom zahynulo 1200 ľudí. Izraelská odvetná ofenzíva si podľa ministerstva zdravotníctva v Pásme Gazy ovládaného Hamasom vyžiadala viac ako 41.000 životov.

Viac o téme: útok IzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu