Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Do strednej časti Izraela podľa armády dopadla raketa vypálená z Jemenu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Majdi Mohammed)

TEL AVIV - Do neobývanej oblasti v centrálnej časti Izraela dopadla v nedeľu ráno balistická raketa dlhého doletu, ktorú zrejme vypálili povstalci z Jemenu. Na niektorých miestach vrátane Tel Avivu a medzinárodného letiska Bena Guriona sa krátko pred útokom rozozvučali sirény, zranených nateraz nehlásia.

Izraelská armáda tvrdí, že systém protivzdušnej obrany Arrow raketu zem-zem prichádzajúcu z východu zostrelil. Úlomky napriek tomu dopadli do oblastí juhovýchodne od Tel Avivu, čo podľa izraelských médií naznačuje, že izraelské systémy nedokázali raketu zostreliť mimo izraelského vzdušného priestoru.

archívne video

Izraelskí vojaci objavili tunelové šachty Hamasu (Zdroj: X/ Israel Defense Forces)

V oblasti bol počuť aj hlasný výbuch, ktorý podľa armády pochádzal zo záchytných rakiet. Podľa zdroja agentúry Reuters bolo na otvorenom poli v strednej časti Izraeli vidieť dym.Izraelské médiá podľa AP odvysielali zábery cestujúcich, ktorí utekali do bezpečných priestorov na medzinárodnom letisku Bena Guriona a ukrývali sa vo vlaku. Na záberoch ukázali aj zrejme úlomok z rakety, ktorý dopadol na eskalátor na železničnej stanici v meste Modiin.

Iránom podporovaní jemenskí povstalci opakovane v posledných mesiacoch vypálili drony a rakety smerom na Izrael, takmer všetky z nich sa však podarilo zachytiť v Červenom mori. K nedeľňajšiemu útoku sa húsíovia bezprostredne neprihlásili.

Viac o téme: RaketaJemenIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu