Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Prezident Assoumani zažil šok! Útočník ho napadol nožom, utrpel zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MORONI - Komorský prezident Azali Assoumani utrpel v piatok ľahké zranenia pri útoku nožom, oznámila hovorkyňa vlády. Zároveň uviedla, že útočníka zadržali, informuje agentúrQ Reuters a AFP.

"Prezident Azali Assoumani utrpel ľahké zranenia spôsobené nožom počas pohrebu," uviedla hovorkyňa vlády Fatima Ahamadová s tým, že išlo o pohreb miestneho náboženského lídra. "Jeho zranenia nie sú vážne, vrátil sa domov. Vďakabohu nie v ohrození života," povedala hovorkyňa. Jeden zo svedkov uviedol, že v dôsledku útoku utrpel prezident poranenia ruky.

archívne video

Tlačová konferencia Michala Šimečku na tému: Bezprecedentné útoky na opozíciu (Zdroj: Facebook/Michal Šimečka • Progresívne Slovensko)

Ahamadová ďalej oznámila, že útočník je "v rukách bezpečnostných zložiek" a že k útoku došlo v meste Salimani Itsandra, ktoré leží severne od komorského hlavného mesta Moroni. Podľa nemenovaného zdroja bol útočníkom mladý muž, ktorý je bývalým policajtom. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Assoumani (65) je niekdajší vojenský vodca, ktorý sa dostal k moci pri prevrate v roku 1999, neskôr ho zvolili za prezidenta. Naposledy zvíťazil vo voľbách hlavy štátu v januári. Jeho oponenti však hlasovanie označili za podvod a v krajine po voľbách vypukli niekoľkodňové násilné protesty.

Viac o téme: NôžZranenieútok PrezidentAzali Assoumani
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu