Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Predvolebný duel v USA prilákal viac ako 67 miliónov televíznych divákov

Prezidentská debata medzi Donaldom Trumpom a Kamalou Harrisovou.
Prezidentská debata medzi Donaldom Trumpom a Kamalou Harrisovou. (Zdroj: SITA/AP/Matt Slocum)

NEW YORK - Predvolebný duel v USA medzi demokratickou prezidentskou kandidátkou Kamalou Harrisovou a republikánskym nominantom Donaldom Trumpom sledovalo viac ako 67,1 milióna televíznych divákov, uviedla v stredu spoločnosť Nielsen. Informujeme podľa agentúry Reuters.

Tento údaj nezachytáva celkový počet sledujúcich v online priestore. Práve pozeranie prenosov cez internet je čoraz populárnejšie, zatiaľ čo tradičné televízne publikum klesá. Predošlú júnovú predvolebnú debatu medzi Trumpom a vtedajším demokratickým kandidátom Joeom Bidenom sledovalo približne 51 miliónov ľudí.

Rekordnú sledovanosť duelu prezidentských kandidátov zaznamenali doteraz v roku 2016, keď v televíziách sledovalo debatu demokratickej kandidátky Hillary Clintonovej s Trumpom asi 84 miliónov ľudí. Debata vysielaná v utorok večer televíziou ABC trvala 90 minút. Kandidáti sa stretli v Národnom centre ústavy vo Filadelfii a podľa dohodnutých pravidiel - bez obecenstva a s vypnutými mikrofónmi v čase, keď na otázky odpovedal ich súper.

Osobne sa dosiaľ nikdy nestretli

Prekvapením bolo, že si Harrisová a Trump, ktorí sa dosiaľ osobne nikdy nestretli, na začiatku diskusie podali ruky. Išlo o prvé podanie ruky na televíznej diskusii prezidentských kandidátov od roku 2016, uviedli zhodne Reuters a AP.

Viac o téme: USADonald TrumpKamala HarrisováPredvolebný duel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu