Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Požiar v Ludrovskej doline likvidujú aj dnes: Situáciu na mieste bol preveriť i minister vnútra

Na hasení v Ludrovskej doline sa podieľajú i vrtuľníky.
Na hasení v Ludrovskej doline sa podieľajú i vrtuľníky. (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

LUDROVÁ - Požiar v ťažko prístupnom teréne v Ludrovskej doline likviduje v nedeľu 47 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, na hasení sa podieľajú i vrtuľníky. Situáciu na mieste bol preveriť i minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) a prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Adrián Mifkovič. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia HaZZ Zuzana Geguššová.

Prieskum požiariska v nedeľu od rána zabezpečovali hasiči pomocou dronu, na základe neho rozhodli o ďalšom postupe. "Hasenie budú zabezpečovať vrtuľníky leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR a Ministerstva obrany SR pomocou bambi vakov," uviedla Geguššová.

archívne video

Požiar pri Šibeniku hasia aj zo vzduchu (Zdroj: Facebook/Vatrogasci - 193)

Desiatich príslušníkov modulu pozemného hasenia podľa nej vysadili na vrchole kopca, odkiaľ sa presunú pod previs skál na miesta, kde sa voda z bambi vaku nedostane a jednoduchými technickými prostriedkami budú rozhrabávať a hasiť ohniská.

 

🔥 AKTUALIZÁCIA - požiar v Ludrovskej doline V Ludrovskej doline dnes od rána prebiehal prieskum požiaroviska pomocou...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Sunday, September 8, 2024

Celkovo sa na likvidácii požiaru podieľa 47 hasičov z HaZZ a dobrovoľných hasičských zborov obcí so 17 kusmi hasičskej techniky. Požiar v Ludrovskej doline vypukol ešte v piatok (6. 9.) popoludní v ťažko prístupnom teréne s rozlohou 100 krát 100 metrov.

Šutaj Eštok uviedol, že požiar je pod kontrolou

Minister vnútra na sociálnej sieti uviedol, že požiar je pod kontrolou. "Už od piatku (6. 9.) bojovalo s požiarom v Nízkych Tatrách 45 hasičov a nasadených bolo 11 kusov pozemnej aj leteckej hasičskej techniky," skonštatoval Šutaj Eštok. Minister zároveň vyzdvihol promptný a profesionálny zásah riadiaceho štábu priamo na mieste, ľudí vyzval, aby boli pri návšteve lesa vždy opatrní a predchádzali podobným situáciám.

 

POŽIAR V LUDROVSKEJ DOLINE JE POD KONTROLOU Už od piatku bojovalo s požiarom v Nízkych Tatrách 45 hasičov a nasadených...

Posted by Matúš Šutaj Eštok on Sunday, September 8, 2024
Viac o téme: PožiarHaZZLudrovská dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu