Pondelok21. október 2024, meniny má Uršuľa, zajtra Sergej

Zrútenie nelegálne postavenej budovy v Nairobi: Červený kríž varuje pred možnými obeťami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Ben Curtis)

NAIROBI - Osemposchodová obytná budova sa v nedeľu zrútila v kenskej metropole Nairobi. Zástupcovia úradov a záchranárov sa obávajú, že pod troskami zostali uväznení ľudia.

Budova stála v husto obývanej štvrti Kahawa West severne od Nairobi a mala byť zbúraná, uviedli zástupcovia úradov.Existujú obavy, že trosky uväznili niekoľko rodín, uviedol na sociálnej platforme X Kenský Červený kríž.Trosky rúcajúcej sa budovy zranili jednu ženu stojacu pred ňou, uviedol pre AFP guvernér Nairobi Johnson Sakaja. "Zranená sa podrobuje liečbe a jej stav je stabilizovaný," dodal. Očakávané straty by podľa neho mali byť minimálne, obyvatelia okolitých budov budú evakuovaní.

Budova bola postavená a obývaná bez vydania potrebných povolení, uvádza dokument vydaný okresným úradom v Nairobi zo 16. októbra, do ktorého AFP nahliadla. Obyvateľom budovy bolo nariadené do dvoch týždňov ju opustiť.Kolapsy budov nie sú v Keni nezvyčajné; často sú následkom nekvalitnej stavby a ignorácie predpisov. V krajine prebieha stavebný "boom", stavebné firmy však nekvalitnú prácu a porušovanie predpisov zakrývajú korupciou.

Viac o téme: BudovaObeteZrútenieNairobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu