Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Streľba na strednej škole v Georgii! Hlásia obete aj zranených

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Erin Clark)

WINDER - Pri stredajšej streľbe na strednej škole v americkom štáte Georgia prišli o život štyria ľudia a 30 osôb utrpelo zranenia, informuje televízna stanica CNN s odvolaním sa na anonymné zdroje z prostredia bezpečnostných zložiek. Iné zdroje hovorili o dvoch obetiach. Podozrivého polícia zadržala, píše agentúra AFP.

V areáli školy Apalachee High School v meste Winder na severovýchode štátu Georgia zasahovalo po ohlásení streľby dnes ráno miestneho času (popoludní SELČ) viacero policajných tímov. Na mieste bolo najmenej päť sanitných vozidiel, ktoré podľa záberov amerických televízií prevážali ľudí so strelnými zraneniami do nemocníc. V akcii bol aj záchranársky vrtuľník."Približne o 9.30 h. (15.30 SELČ) sme prijali prvý telefonát, že v areáli školy sa pohybuje aktívny strelec," povedala okresná šerifka Jud Smithová.       

archívne video

Miesto činu streľby v Záhorskej Bystrici (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

"Máme hlásené obete, ale podrobnosti o ich počte alebo stave teraz nie sú k dispozícii," uviedol podľa stanice CNN úrad šerifa miestneho okresu Barrow. Na školu chodia podľa televízie takmer dve tisícky študentov. Polícia areál evakuovala a študenti a zamestnanci sa zhromaždili na futbalovom ihrisku. O situácii bol podľa Bieleho domu informovaný prezident Joe Biden.

Americké média informovali, že škola odoslala rodičom žiakov správu o uzávere zariadenia v dôsledku streľby. "Na mieste sú bezpečnostné zložky. Nepokúšajte sa teraz prísť do školy, príslušníci pracujú na zaistení miesta," písalo sa v správe. Na záberoch miestnej televíznej stanice vidno sanitky v areáli školy a veľký počet vozidiel zaparkovaných okolo nej.   


Streľba na strednej škole
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Erin Clark)

Streľby na školách sú v USA pomerne častým javom. AFP pripomína, že približne tretina dospelých vlastní strelnú zbraň a regulácia držby zbraní je slabá. Tento rok došlo v USA podľa Gun Violence Archive k 384 hromadným streľbám, teda takým, pri ktorých zahynuli najmenej štyria ľudia. 

Viac o téme: ObeteStreľbaGeorgiaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu