Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Streľba v Berlíne! Vyžiadala si jedného mŕtveho a dvoch zranených

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Michael Ukas/dpa)

BERLÍN - Jeden muž zahynul a dvaja ďalší utrpeli v noci na štvrtok zranenia pri streľbe v nemeckej metropole Berlín. Informuje o tom agentúra DPA, ktorá sa odvoláva na miestnu políciu.

Streľba v Berlíne! Vyžiadala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Michael Ukas/dpa)

K streľbe prišlo v noci okolo 1.00 h v berlínskej štvrti Schöneberg. Motív streľby nie je jasný. Záchranné zložky však na neho reagovali rozsiahlou operáciou. Na mieste činu sa záchranárom nepodarilo oživiť 42-ročného muža a cestou do nemocnice ho vyhlásili za mŕtveho. Podľa agentúry DPA muža zastrelili z auta neznámi útočníci.

archívne video

Tlačová konferencia strany SaS na tému Tri predpoklady pre celospoločenský zmier. Výzva koalícii. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pri streľbe utrpeli zranenia aj ďalší dvaja muži. Zranenia jedného z nich sú pritom vážne, zatiaľ čo druhý utrpel len menšie poranenia, uviedli miestni hasiči. Oboch mužov záchranári previezli do nemocnice, kde mali podstúpiť operácie. Jeden zo zranených mužov bol pritom spoločníkom obete streľby. Druhý postrelený bol náhodný okoloidúci. Miestna prokuratúra uviedla, že podozriví útočníci sú na úteku.

Streľba v Berlíne! Vyžiadala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Michael Ukas/dpa)

Viac o téme: StreľbaObeťZraneníNemeckoBerlín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu