Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Z potopenej jachty Bayesia vytiahli telo poslednej nezvestnej osoby

Pátranie po nezvestných z potopenej plachetnice na Sicílii pokračuje
Pátranie po nezvestných z potopenej plachetnice na Sicílii pokračuje (Zdroj: TASR/AP/Salvatore Cavalli)

PALERMO - Talianska pobrežná stráž a hasiči v piatok pokračovali v pátraní po poslednej zo šiestich nezvestných osôb z potopenej jachty Bayesia. Informuje o tom agentúra AP a stanica Sky News.

aktualizované 13:00 Telo poslednej nezvestnej osoby našli v piatok vo vraku jachty Bayesian, ktorá sa začiatkom týždňa potopila pri Sicílii. Oznámila to talianska pobrežná stráž. Predpokladá sa, že ide o dcéru britského technologického magnáta Mikea Lyncha, informuje agentúra AP.

Telá piatich nezvestných vrátane britského technologického magnáta Mikea Lyncha sa podarilo nájsť, píše AP a dodáva, že jedna žena je naďalej nezvestná. Pobrežná stráž uviedla, že dúfa v pokrok pri pátraní po Lynchovej 18-ročnej dcére Hannah.

archívne video

Záchranári pátrajú v oblasti, kde sa potopila plachetnica Bayesan plaviaca sa pod britskou zástavou (Zdroj: X/Vigili del Fuoco)

Miestna prokuratúra zbiera dôkazy pre potreby trestného vyšetrovania potopenia jachty. To spustili bezprostredne po tragédii, hoci neboli oficiálne určení žiadny podozriví, píše AP. Britskí vyšetrovatelia uviedli, že je ešte príliš skoro, aby sa vyjadrili k výsledkom vlastného vyšetrovania.

Giovanni Costantino, šéf spoločnosti The Italian Sea Group vlastniacej firmu, ktorá loď postavila, pre Sky News uviedol, že časť viny nesie posádka a kapitán lode. Pripomenul ľudské zlyhanie a tiež povedal, že posádka nebola v stave pohotovosti.

Viac o téme: ObetePátranieTalianskoSicíliaBayesia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu