Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Kennedy stiahne kandidatúru do konca týždňa! Koho bude podporovať?

Nezávislý prezidentský kandidát Robert F. Kennedy mladší,
Nezávislý prezidentský kandidát Robert F. Kennedy mladší, (Zdroj: TASR/AP/Jose Luis Magana, File)

WASHINGTON - Nezávislý kandidát na funkciu amerického prezidenta Robert F. Kennedy junior sa do konca tohto týždňa chystá vzdať sa kandidatúry a zrejme voličom odporučí hlasovať za republikána Donalda Trumpa. V prípade podpory exprezidenta sa však ešte definitívne nerozhodol. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom v stredu informovala televízna stanica ABC News.

ABC News minulý týždeň uviedla, že Kennedy sa snažil stretnúť s viceprezidentkou a kandidátkou Demokratickej strany na najvyšší post v Spojených štátoch Kamalou Harrisovou, ale jej tím na jeho opakované žiadosti nereagoval. Podľa denníka The Washington Post jej chcel ponúknuť podporu v novembrových voľbách výmenou za pozíciu vo vláde.

archívne video

Donald Trump skomolil Šefčovičovo meno: Viceprezident Mara Šefkonvoč!

Napokon však minulý štvrtok napísal na sociálnej sieti X, že nemá v pláne Harrisovú podporiť. "Plánujem ju poraziť," dodal. Robert Kennedy junior, ktorý je synovcom zavraždeného prezidenta Johna F. Kennedyho, bol do vlaňajška členom Demokratickej strany a sprvu sa chcel uchádzať o stranícku nomináciu do prezidentských volieb. Napokon však vlani na jeseň oznámil, že bude kandidovať ako nezávislý.

Viac o téme: Kandidát USADonald TrumpPrezidentRobert F. Kennedy junior
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu