Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Donald Trump sa 4. septembra namiesto debaty kandidátov stretne s voličmi

Donald Trump Zobraziť galériu (2)
Donald Trump (Zdroj: TASR/AP/Mark Peterson)

NEW YORK - Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump v noci na utorok uviedol, že 4. septembra sa namiesto navrhovanej televíznej debaty s viceprezidentkou Kamalou Harrisovou na stanici Fox News zúčastní na stretnutí s voličmi.

Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social napísal, že Harrisová sa na debate na Fox News nemieni zúčastniť, čo ho podľa jeho slov neprekvapilo. Uskutoční sa preto zhromaždenie známe v USA ako town hall, na ktorom môžu účastníci politikom klásť otázky."Namiesto debaty 4. septembra som súhlasil s účasťou na televíznom (zhromaždení) town hall pre Fox News, moderovanom Seanom Hannitym," uviedol Trump. Zhromaždenie sa podľa neho bude konať v štáte Pensylvánia, podrobnosti poskytne neskôr.

Donald Trump
Zobraziť galériu (2)
Donald Trump  (Zdroj: TASR/AP Photo/Alex Brandon)

Harrisová v júli nahradila ako kandidátka Demokratickej strany súčasného prezidenta Joea Bidena, ktorý oznámil odstúpenie z boja o Biely dom.

Jej volebný tím minulý týždeň oznámil, že predvolebné debaty by mali byť celkovo tri. Harrisová a Trump sa dohodli na debate 10. septembra v televízii ABC, druhú televíznu diskusiu by podľa Harrisovej tímu mohli absolvovať v októbri. Obe strany tiež súhlasili s debatou viceprezidentských kandidátov.

Viac o téme: DiskusiaVoličiUSADonald TrumpKamala Harrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu