Štvrtok12. september 2024, meniny má Mária, Mia, zajtra Ctibor, Tobiáš, Tobias

Smrti unikol len o vlások: Hrôzostrašné VIDEO, vlaku sa vyhýbal jazdou cez koľajnice a skončil v priekope!

Vodič čierneho Mercedesu riskoval život a vošiel rovno na priecestie krátko pred príchodom nákladného vlaku
Vodič čierneho Mercedesu riskoval život a vošiel rovno na priecestie krátko pred príchodom nákladného vlaku (Zdroj: Youtube/Policie ČR)

ÚSTÍ NAD LABEM – Vodič Mercedesu v českých Olšinkách istej smrti unikol iba o vlások. Na železničné priecestie vošiel vo chvíli, keď už svetelná signalizácia svietila a zavreli sa závory. Svoj hazardný skutok sa snažil v poslednej chvíli zvrátiť jazdou cez koľajnice.

K incidentu došlo 11. augusta okolo 12:00 hod v Olšinkách, v obci neďaleko Ústí nad Labem. Hrôzostrašné video, ktoré zverejnila polícia ČR ukazuje, ako automobil vošiel na železničné priecestie vo chvíli, keď sa vysokou rýchlosťou blížil nákladný vlak. Na videu dokonca vidieť, že svetelná aj zvuková signalizácia fungovala.

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková: Nemá informáciu o tom, že by bol tlak na jej výmenu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vodič sa po zavretí závor ešte v poslednej chvíli snažil prejsť na druhú stranu, no zrejme keď si všimol prichádzajúci vlak, volant strhol priamo cez koľajnice a skončil v priekope. V tom sa vyrúti niekoľkotonový nákladný vlak a strojvedúcemu nezostáva nič iné, len nahlas a dlho trúbiť.

Podľa policajnej správy vlak do auta aj narazil. „Došlo k stretu s lokomotívou, následkom ktorého skončilo auto mimo koľajisko. Vodič, ktorý sedel v aute sám vyviazol bez zranení a rovnako bez zranení vyviazli aj všetky zúčastnené osoby. Predbežná škoda bola vypočítaná na 900 tisíc korún českých (35 847 euro),“ uviedla hovorkyňa Veronika Hyšplerová.

Alkohol v dychu vodiča a strojvedúceho polícia vylúčila na mieste vykonanou dychovou skúškou. Vodič čierneho Mercedesu je podozrivý zo spáchania priestupku a v správnom konaní mu hrozí pokuta od 7 do 25 tisíc korún (278 – 996 eur). Česká polícia upozorňuje, že podobné priestupky nie sú žiadnou výnimkou. Apelujú preto na vodičov, aby sa dostatočne venovali vedeniu vozidla, pretože aj malá chyba môže mať fatálne následky. V prípade podozrenia na spáchanie trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti hrozí vodičovi až 5 rokov odňatia slobody.  

Viac o téme: Železničné priecestiePolícia ČRÚstí nad Labem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu