Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Izraelský útok v Džaníne: Dvaja členovia Hamasu zabití, násilie na Západnom brehu eskaluje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NÁBULUS— Dvaja ľudia zahynuli pri sobotňajšom izraelskom útoku v meste Džanín na okupovanom Západnom brehu Jordán. Informovalo o tom palestínske ministerstvo zdravotníctva. Podľa izraelskej armády bola cieľom útoku "teroristická bunka", uviedli agentúry AFP a Reuters.

Palestínska tlačová agentúra WAFA uviedla, že útok vykonal "izraelský dron".Izraelská tajná služba Šin bet a izraelská armáda v spoločnom vyhlásení oznámili, že pri útoku na auto v Džaníne boli zabití dvaja vysokopostavení členovia militantného hnutia Hamas, ktorí sa 11. augusta podieľali na zabití Izraelčana.Podľa Hamasu bola spomínaná operácia odvetou za izraelský útok na školu v meste Gaza, kde sa ukrývali vysídlení Palestínčania, pri ktorom údajne zahynulo najmenej 90 ľudí.

archívne video

Náčelník štábu izraelských vzdušných síl sa vyjadruje k nepravdivým tvrdeniam (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Ozbrojené krídlo Hamasu, Brigády Izzaddína Kasáma, sobotňajší útok potvrdilo a uviedlo, že smúti nad smrťou dvoch svojich bojovníkov v Džaníne.

Násilie na Západnom brehu Jordánu sa vystupňovalo po vypuknutí vojny v Pásme Gazy medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, ktorá sa začala vlani v októbri. Od 7. októbra zabili izraelskí vojaci alebo osadníci na Západnom brehu podľa údajov agentúry AFP najmenej 635 Palestínčanov.Podľa oficiálnych izraelských údajov bolo za rovnaké obdobie pri palestínskych útokoch zabitých najmenej 18 Izraelčanov vrátane vojakov.

Viac o téme: útok IzraelHamasDžanín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu