Utorok10. september 2024, meniny má Oleg, zajtra Bystrík

Konflikt na Blízkom východe má prvú slovenskú obeť: Bratislavčana (†27) trafili úlomky z rakety

(Zdroj: X/War Watch)

TEL AVIV - V Izraeli zomrel v piatok v nemocnici 27-ročný muž z Bratislavy. Píše to izraelská tlač s tým, že dotyčný žil a študoval v Česku. Zranený bol pri utorkovom vzdušnom útoku Hizballáhu na sever Izraela. V Izraeli bol na niekoľkodňovej návšteve rodiny. Do Česka sa plánoval vrátiť v deň incidentu, uvádza server i24news.

Pri utorkovom útoku strela izraelského systému Iron Dome minula cieľ, ktorý mala zničiť, a dopadla na diaľnicu. Slováka Mikhaela vážne poranili úlomky rakety a v piatok v nemocnici zomrel, píše server The Times of Israel. Pri útoku bolo zranených ďalších 19 ľudí, z ktorých šiesti boli vojaci. Jeden z útočiacich bezpilotných prostriedkov totiž zasiahol vojenskú základňu. K úderu sa prihlásilo libanonské hnutie Hizballáh.

Podľa izraelských médií muž študoval v Česku chémiu. „Išiel ku kamarátovi. Niekedy okolo obeda. A v tom momente, keď stál niekde na križovatke alebo zastal na semafore, tak neďaleko neho buchla raketa, ktorá bola odstrelená,“ opísal pre televíziu Markíza incident Mikhaelov brat George.

Sever Izraela čelí útokom za použitia rakiet a dronov od začiatku októbra. Libanonské hnutie Hizballáh tým vyjadruje svoju solidaritu teroristickému hnutiu Hamas, s ktorým izraelská armáda bojuje v Pásme Gazy. Na Hizballáh podniká Izrael tiež údery, jeden z nich minulý týždeň zabil vysokopostaveného predstaviteľa tohto hnutia Fuáda Šukru.

Viac o téme: ObeťSlovákIzraelHizballáhIron Dome
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu