Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Zavraždili novinára, ktorý bol pod policajnou ochranou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - V nedeľu zastrelili mexického kriminálneho reportéra Alejandra Martíneza Nogueza, ktorý bol pod policajnou ochranou kvôli pokusu o atentát, informovali miestne úrady. Informujeme podľa správy agentúry AFP.

Novinár viedol populárny internetový spravodajský portál a útočníci ho zastrelili počas jazdy v aute spolu s jeho ochrankármi v štáte Guanajuato. "Civilní útočníci v aute spustili paľbu z dlhých zbraní na vozidlo, ktoré mestská správa pridelila reportérovi a jeho tímu ochrankárov," uviedlo vo vyhlásení bezpečnostné oddelenie mesta Celaya.

Pri útoku bola údajne zasiahnutá aj žena

Diaľničná polícia, ktorá sprevádzala reportéra, na útočníkov vystrelila, ale reportér, ktorý sedel na zadnom sedadle, bol zasiahnutý do hlavy. Novinára previezli do nemocnice, avšak nepodarilo sa ho zachrániť. Pri útoku bola údajne zasiahnutá aj žena v inom aute. Mexický novinár prežil streľbu v roku 2022 a odvtedy mal pridelenú ochranku. Jeho spravodajský kanál má okolo 343 000 sledovateľov. Mexiko, ktoré je ťažko postihnuté násilím súvisiacim s obchodovaním s drogami, je jednou z najnebezpečnejších krajín na svete pre novinárov. Podľa organizácie Reportéri bez hraníc bolo od roku 1994 v Mexiku zabitých viac ako 150 novinárov.

Viac o téme: VraždaMexikoPolicajná ochranaNovinár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu