Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Česká polícia odovzdala rakúskym kolegom podozrivého z vraždy Slováka vo Viedni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká polícia (PČR) vo štvrtok odovzdala rakúskym kolegom Čecha, ktorého minulý týždeň zadržala juhomoravská zásahová jednotka v súvislosti s vraždou mladého Slováka vo viedenskom hoteli. Vyšetrovať ho budú v Rakúsku. PČR to uviedla vo štvrtok na sociálnej sieti X, informuje spravodajkyňa TASR.

"Podozrivého z vraždy vo Viedni sme dnes na spoločnom pracovisku českej a rakúskej polície Mikulov-Drasenhofen po nevyhnutných procesných úkonoch odovzdali našim kolegom. Muž sa bude zo svojho konania zodpovedať v Rakúsku," napísali na sociálnej sieti X českí policajti.

Telo Slováka s vážnymi poraneniami hlavy našiel minulý týždeň v stredu v izbe štvorhviezdičkového hotela jeho kolega, ktorý ho šiel hľadať po tom, čo ráno neprišiel do práce. Privolaný lekár však už iba skonštatoval smrť muža. Slovák podľa médií pracoval na stavenisku pri železničnej stanici. Na základe vyšetrovania dospela polícia k záveru, že dôvodne podozrivým z vraždy je 33-ročný český občan. Vďaka spolupráci s českou políciou sa ho podarilo zadržať len niekoľko hodín po objavení mŕtveho tela vo Viedni neďaleko jeho bydliska na Morave.

Viac o téme: VraždaČeská políciaViedeňSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu