Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

MIMORIADNE Ďalšia sabotáž vo Francúzsku: Cieľom sa stali optické siete

(Zdroj: Topky)

PARÍŽ - Šesť francúzskych departementov zasiahla v noci na dnešok sabotáž, pri ktorej boli poškodené optické siete niekoľkých francúzskych operátorov, ako sú Free, Bouygues Telecom a SFR. Paríž, ktorý je od 26. júla do 11. augusta hlavným dejiskom olympijských hier, nebol zasiahnutý. Išlo o departementy Bouches-du-Rhône, Aude, Oise, Hérault, Meuse a Drôme, uviedla AFP s odkazom na policajné zdroje.

Podľa denníka Le Parisien boli pri sabotáži poškodené skôr pevné ako mobilné linky, pričom vandali prerezali káble v rozvodných skriniach. K činom sa zatiaľ nikto neprihlásil a počet postihnutých osôb zatiaľ nie je známy. Niekoľko ľudí však na sociálnych sieťach dnes ráno hlásilo "výpadky" siete v Béziers v departemente Hérault. Organizácia olympijských hier v Paríži nebola v tejto fáze ovplyvnená.

Francúzska telekomunikačná sieť utrpela po nočnom vandalskom útoku ojedinelé výpadky, ktoré ovplyvnili niektoré pevné a mobilné služby, uviedla dnes na sociálnej sieti X námestníčka ministra financií pre digitálne záležitosti Marina Ferrariová. Dodala, že spolupracuje s operátormi na plnom obnovení ich služieb. "Tieto zbabelé a nezodpovedné činy čo najdôraznejšie odsudzujem," napísala Ferrariová.

Incident sa odohral len niekoľko dní po piatkovom poškodení železničných zariadení, ktoré spôsobilo vážne dopravné komplikácie pred začatím letných olympijských hier. Podľa úradov by za týmito činmi mohli stať krajne ľavicoví aktivisti. Podľa premiéra Gabriela Attala išlo o "pripravované a koordinované operácie".

Viac o téme: SabotážOptické siete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu