Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Výbuch a požiar v továrni na tequilu si vyžiadal najmenej päť obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO - Najmenej päť mŕtvych a dvoch zranených si vyžiadal výbuch a následný požiar v mexickej továrni na tequilu v rovnomennom meste v štáte Jalisco. Nešťastie sa stalo v utorok neskoro večer, informovala s odvolaním sa na mexické úrady agentúra AP. Všetky obete sú zamestnancami fabriky a jeden zo zranených je vo vážnom stave. Príčina explózie sa naďalej vyšetruje.

Záchranári preventívne evakuovali oblasť okolo fabriky, ale v noci na dnes už sa mohli obyvatelia vrátiť do svojich domovov. Požiar sa v noci podarilo dostať pod kontrolu, no na mieste stále pracujú záchranné tímy.

archívne video

Požiar na chorvátskom ostrove Brač (Zdroj: Tip čitateľa )

Podľa Víctora Huga Roldána, riaditeľa štátnej civilnej ochrany, praskla jedna z dvoch nádrží na tequilu s objemom 2 190 hektolitrov a úrady sa snažia zabrániť, aby sa alkohol dostal do mestskej kanalizácie.

Mesto Tequila leží v tieni sopky asi 600 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Mexika a je obklopené plantážami agáve modrej - sukulentnej rastliny, z ktorej jadra sa vyrába známy alkoholický nápoj. Život 40-tisíc obyvateľov sa točí okolo výroby tequily a turistického ruchu, ktorý s ňou súvisí.

Viac o téme: PožiarTragédiaTováreňTequilaMexikoVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu