Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Šokujúci prípad v Nemecku! Dve Češky boli znásilnené na výmennom pobyte: Páchateľov obvinili

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BERLÍN - Nemeckí prokurátori obvinili troch mužov zo znásilnenia dvoch Češiek, ktoré boli minulý rok v meste Gera na študentskom výmennom pobyte. Informoval o tom dnes verejnoprávny rozhlas MDR.

archívne video

Zásah polície! Spútaný muž leží na zemi vedľa auta (Zdroj: Tip čitateľa)

Obvinenia sa týkajú prípadu z novembra 2023, keď sa dievčatá vo veku 17 a 18 rokov stretli so skupinou mužov na tanečnom podujatí a potom s nimi išli do bytu. Tam ich podľa prokuratúry dvaja z mužov znásilnili a tretí ich sexuálne napadol iným spôsobom. Podľa MDR sú obvinení štátni príslušníci Sýrie vo veku 22, 25 a 30 rokov. Tridsaťročný muž bol zatknutý koncom minulého týždňa, ale ešte v ten istý deň bol podmienečne prepustený. Po druhom hlavnom páchateľovi sa stále pátra.

V predchádzajúcej správe o prípade z novembra minulého roka MDR uviedla, že ženy vstúpili do bytu proti svojej vôli a že po znásilnení sa museli podrobiť vyšetreniu v nemocnici. Štátna príslušnosť obetí vtedy nebola zverejnená. Polícia sa už viac ako šesť mesiacov snaží identifikovať páchateľov a vyzýva prípadných svedkov, aby sa prihlásili.

Viac o téme: ZnásilnenieProkuratúraNemeckoČešky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu