Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Nemecko plánuje modernizáciu obranného priemyslu krajiny: Vláda pracuje na strategickom dokumente

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Nemecká vláda pripravuje dokument zameraný na revitalizáciu obranného priemyslu krajiny. V nedeľu o tom informovalo tamojšie ministerstvo hospodárstva, píše agentúra Reuters.

"Môžem potvrdiť, že vláda pracuje na strategickom dokumente určenom na modernizáciu obrany a bezpečnosti priemyslu. Na jeho vypracovaní sa podieľa viacero rezortov," uviedlo ministerstvo prostredníctvom svojho hovorcu. Nemecký ekonomický denník Handelsblatt informoval, že strategický dokument by mal obsahovať napríklad ustanovenia, ktoré umožnia zrýchlené schvaľovanie výstavby zbrojárskych závodov v Nemecku.

Zároveň skráti aj lehoty a obmedzí možnosť vzniesť námietky zo strany občianskych združení. Dokument plánuje prijať nemecká trojkoalícia v auguste, uvádza denník. Správa o modernizácii obranného priemyslu prichádza krátko po tom, čo sa nemecká zbrojárska spoločnosť Rheinmetall a jej taliansky partner Leonardo začiatkom tohto mesiaca dohodli na vytvorení spoločného podniku na výrobu tankov a ďalších systémov pozemnej obrany.

Viac o téme: ModernizáciaNemeckoObranný priemysel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu