Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Otrasný prípad z nočnej Bratislavy: Afričan mal omámiť a znásilniť dve dievčatá, súd ho poslal do väzby

(Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje prípad zo sobotnej noci, kedy sa mal 27-ročný muž z Nigérie dopustiť znásilnenia mladistvého dievčaťa a 20-ročnej ženy. Mestský súd už poslal obvineného Afričana do väzby, kde bude čakať na rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave, keďže obvinenia odmieta a voči rozhodnutiu podal sťažnosť.

Aktualizované 15:45 Polícia obvinila 27-ročného Nigérijčana s trvalým pobytom v Dunajskej Strede zo znásilnenia a sexuálneho násilia. K skutkom malo dôjsť v sobotu (27. 7.) v uliciach Starého Mesta v Bratislave. Informáciu potvrdila hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková. Poukázala na to TA3. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I spracoval podnet na návrh na väzobné stíhanie obvineného, ktorému súd vyhovel," doplnila hovorkyňa.

"Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 27-ročnému O. S. K. štátnemu príslušníkovi Nigérie s trvalým pobytom v okrese Dunajská Streda za pokračovací zločin znásilnenie v časti dokonaný a v časti štádiu pokusu v súbehu so zločinom sexuálneho násilia," informovala televíziu TA3 hovorkyňa KR PZ v Bratislave Jana Šimunková.

Podľa výpovedí sa počas víkendu dvadsaťročná žena a mladistvé dievča zabávali v neďalekom bare, kde ich útočník pravdepodobne omámil. Následne ich mal odviesť do parčíka pri Dóme sv. Martina a tam ich znásilniť. Obe ženy uviedli, že so sexuálnym stykom jednoznačne nesúhlasili. Podľa informácií TA3 má obvinený muž trvalý pobyt v Dunajskej Strede a je nezamestnaný.

"Mestský súd Bratislava I dňa 29. 07. 2024 vzal do väzby obvineného O. S. K. z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t. j. dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedol sudca pre prípravné konanie Mestského súdu Bratislava I. Nigérijčan obvinenia odmieta a podal sťažnosť, o ktorej  bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

 

Viac o téme: ZnásilnenieAfričanBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu