Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Strach pred olympiádou! Turistku hromadne znásilnili pri známom Moulin Rouge: VIDEO krátko po čine šokovalo celý Paríž

Napadnutá žena hľadala útočisko v reštaurácii.
Napadnutá žena hľadala útočisko v reštaurácii. (Zdroj: X/screenshot)

PARÍŽ -  Niekoľko dní pred otvorením olympijských hier otriaslo Parížom skupinové znásilnenie. Vyvolalo obavy o bezpečnosť návštevníkov a športovcov.

Prípad sa odohral v noci z 19. na 20. júla v turistami obľúbenom 18. parížskom obvode s Montmartrom a svetoznámym revuálnym divadlom Moulin Rouge na Boulevard de Clichy. Libanonský snack bar „Dounia“ je vzdialený 230 metrov. Okolo piatej hodiny ráno sa tam objavila Austrálčanka (25). Úplne zničená, uplakaná, s roztrhaným oblečením a naruby. Povedala aj to, že stratila telefón.

archívne video

Agresor ráta s tým, že sa nebudete brániť - Bianka Urbanovská, lektorka sebaobrany

Mladá žena oznámila hosťom a personálu, že bola znásilnená piatimi „africky vyzerajúcimi mužmi“. Kvôli jazykovým ťažkostiam a tomu, že žena bola zjavne pod vplyvom alkoholu, trvalo niekoľko minút, kým všetci pochopili a zavolali políciu.

Video z kebabovej reštaurácie Dounia ukazuje vydesenú 25-ročnú slečnu, ktorá sa krčí v reštaurácii a prosí majiteľov o pomoc, zatiaľ čo sa ju personál a ďalší ľudia snažia utešiť.

Kým ešte opisovala svoj príbeh, objavil sa mladík tmavej pleti, potľapkal turistku po ramene – a pokojne si objednal. Úplne šokovaná 25-ročná žena spoznala muža ako jedného zo svojich trýzniteľov.

Podozrivý násilník polícii ušiel

Práve keď muž dostal jedlo, dokázala to vysvetliť anglicky hovoriacemu hosťovi. Vzápätí na údajného násilníka zaútočil a chcel ho zadržať. No napriek úderu od hosťa sa podozrivému podarilo krátko pred príchodom polície ujsť.

Zábery budú pravdepodobne kľúčovým dôkazom pri vyšetrovaní incidentu francúzskych úradov, ktorý vrhá tieň na otvárací ceremoniál olympijských hier v meste koncom tohto týždňa.

Žena bola údajne „dezorientovaná a nevedela ani slovo po francúzsky“, keď opísala, čo sa stalo polícii. Podrobnosti o presnom mieste či okolnostiach útoku údajne nevedela poskytnúť.

"Jej spomienky na večer sú veľmi zahmlené, ale hovorí, že ju znásilnilo päť mužov," povedal zdroj z vyšetrovania.

„Videli ju, ako sa zmätene potuluje po Pigalle. Personál reštaurácie videl, že jej šaty bolo naruby, keď vošla dovnútra hľadať pomoc,“ uviedol zdroj.

Parížska prokuratúra v utorok odmietla video komentovať, potvrdila však, že sa začalo vyšetrovanie obvinení zo „znásilnenia gangom“. Uviedli, že zatiaľ nedošlo k žiadnemu zatknutiu a nezverejnili popisy podozrivých útočníkov.

Hasičskí záchranári zranenú previezli do nemocnice Bichat, kde ju vyšetrili aj súdni znalci. Žena odložila svoj let do Austrálie naplánovaný na nedeľu, aby bola k dispozícii na ďalšie vyšetrovanie.

Štátne zastupiteľstvo vyhlásilo: "Vyšetrovanie obvinenia z hromadného znásilnenia, ktoré bolo spáchané pravdepodobne v noci z 19. na 20. júla, bolo zatiaľ presunuté na 2. obvod kriminálnej polície." Okrem záznamov z bezpečnostných kamier po páchateľoch niet ani stopy.

Vyriešenie zločinu je pre francúzske orgány najvyššou prioritou, aby sa „vyhli psychóze medzi turistami, ktorí sa hrnú do hlavného mesta na olympijské hry“.

Viac o téme: FrancúzskoParížHromadné znásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu