Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Výbuch auta rovno pred kaviarňou! V Somálsku prišli o život futbaloví fanúšikovia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Farah Abdi Warsameh)

MOGADIŠO - Kaviarňou v hlavnom meste Somálska v nedeľu otriasol výbuch, v ktorom zahynulo najmenej päť ľudí. Informuje o to agentúra AP.

Futbaloví fanúšikovia v kaviarni práve sledovali finálový zápas majstrovstiev Európy vo futbale medzi Španielskom a Anglickom, keď pred kaviarňou explodovalo auto naložené výbušninami. Somálska polícia informovala, že najmenej 20 ľudí utrpelo zranenia. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina. Podľa tamojších štátnych médií ho však údajne podnikli džihádisti z hnutia aš-Šabáb, napojení na teroristickú sieť než ako 17 rokov a uskutočnilo množstvo bombových útokov v hlavnom meste aj v iných častiach krajiny.

archívne video

V Bani Nováky došlo k vyhoreniu metánu (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Počet obetí útoku pri kaviarni v Mogadiše stúpol na najmenej deväť

Počet obetí nedeľňajšieho výbuchu pri kaviarni v somálskom hlavnom meste Mogadišo stúpol na najmenej deväť, pričom zranenia utrpelo 20 ďalších ľudí, uviedla tamojšia polícia. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil. Informuje o tom agentúra AFP.

"Pri výbuchu zahynulo deväť civilistov a 20 ďalších bolo zranených," uviedla národná bezpečnostná agentúra. Zvýšil sa tak oficiálny počet obetí, ktorý úrady uviedli v nedeľu. Policajné zdroje pre agentúru AFP spresnili, že na hlavnej ceste pred budovou kaviarne zahynulo päť ľudí vrátane vodičov okoloidúcich vozidiel, kým ďalší štyria ľudia zahynuli vo vnútri podniku.

Viac o téme: KaviareňObeteútok SomálskoVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu