Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Tisíce ľudí v uliciach Izraela žiadali dohodu o prepustení rukojemníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Leo Correa)

TEL AVIV – Tisíce Izraelčanov demonštrovali v sobotu v uliciach Tel Avivu a Jeruzalema a žiadali uzatvorenie dohody, ktorá by umožnila návrat 120 izraelských rukojemníkov stále zadržiavaných palestínskym hnutím Hamas späť do Izraela.

Účastníci protestov obvinili izraelského premiéra Benjamina Netanjahua zo sabotovania sprostredkovaného vyjednávania s palestínskym hnutím Hamas."Netanjahu zabíja rukojemníkov," hlásal jeden z veľkých transparentov, ktorý niesli protestujúci v Tel Avive. Menšie protestné zhromaždenia sa konali v mestách Haifa, Beer Ševa a Herzlija.

archívne video

Izraelské jednotky vykonávali cielenú operačnú činnosť na jednom z hlavných výcvikových stredísk. (Zdroj: X/IDF)

Niekoľko stoviek protestujúcich a rodinných príslušníkov počas uplynulých štyroch dní pešo putovalo z Tel Avivu do Jeruzalema.Tisíce ľudí protestovali v Jeruzaleme pred domom izraelského premiéra a tiež v Cézarei pred jednou z jeho rezidencií.

"Navonok sa možno zdá, že som v poriadku, no vo vnútri ma ťaží nepredstaviteľná bolesť," vyhlásil na proteste v Tel Avive počas príhovoru jeden z už prepustených rukojemníkov, ktorý bol údajne zadržiavaný v dome a nie v tuneli. "Ak som teda je trpel v brutálnych podmienkach a bol som týraný, ako je na tom potom tých 120 rukojemníkov?" dodal.

Viac o téme: DohodaRukojemníciPrepustenieIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu