Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pri izraelskom útoku na školu v Pásme Gazy zahynulo najmenej 15 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: X/MiddleEastEye)

GAZA - Najmenej 15 ľudí v nedeľu zahynulo pri izraelskom leteckom útoku, ktorý zasiahol školu v utečeneckom tábore Nusajrát v Pásme Gazy, oznámili úrady ovládané Hamasom. Desiatky ľudí utrpeli zranenia. Podľa vyjadrenia izraelskej armády boli cieľom útoku militanti operujúci v okolí školy.

V škole spravovanej Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA) sa podľa úradov ovládaných militantnou skupinou nachádzali vysídlení Palestínčania.Izraelská armáda oznámila, že cieľom útoku boli militanti Hamasu. "Táto lokalita slúžila ako úkryt a operačná infraštruktúra, z ktorej boli riadené a vykonávané útoky proti jednotkám izraelskej armády pôsobiacich v Pásme Gazy," uviedla armáda a dodala, že pred útokom prijala opatrenia na zníženie rizika pre civilistov nachádzajúcich sa v tejto oblasti.

Reuters informuje, že v nedeľu pri izraelských náletoch na štyri domy v meste Gaza zahynulo najmenej 16 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.Za posledný týždeň Izrael podnikol niekoľko útokov na školy v tejto enkláve. V utorok pri útoku na školu v meste Chán Junís zahynulo najmenej 29 ľudí.

Palestínske militantné hnutie Hamas odmieta tvrdenia Izraela, že by využívalo školy, nemocnice a iné civilné zariadenia na vojenské účely.Podľa UNRWA od začiatku vojny v Pásme Gazy zahynulo v školách a iných krytoch, ktoré prevádzkuje v enkláve, viac ako 500 ľudí.

Viac o téme: útok IzraelGazaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu