Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Rokovania o Gaze sa pozastavia, kým Izrael nepreukáže, že to myslí vážne

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: SITA/AP/Abir Sultan)

KÁHIRA - Rokovania o prímerí v Gaze medzi izraelskými a egyptskými diplomatmi, ktorí v Káhire vyjednávajú podmienky prímeria medzi Izraelom a Hamasom, boli pozastavené po troch dňoch intenzívnych rozhovorov, ktoré nepriniesli reálny výsledok. Informujeme podľa správy agentúry Reuters, ktorá sa odvoláva na dva egyptské bezpečnostné zdroje, podľa ktorých Izrael nemá v skutočnosti úmysel dosiahnuť dohodu.

Zdroje, ktoré hovorili s agentúrou Reuters pod podmienkou zachovania anonymity, uviedli, že správanie izraelských sprostredkovateľov odhalilo "vnútorné nezhody". Podľa týchto zdrojov izraelská delegácia schválila niekoľko podmienok, o ktorých sa diskutovalo, ale potom sa vrátila s pozmeňujúcimi a doplňujúcimi návrhmi alebo predložila nové podmienky, ktoré mohli potopiť rokovania.

Zdroje agentúry Reuters uviedli, že sprostredkovatelia považovali "rozpory, oneskorenia v odpovediach a nové podmienky v rozpore s bodmi, ktoré už boli dohodnuté" za znaky toho, že izraelská strana považuje rozhovory za formalitu, ktorej cieľom je ovplyvniť verejnú mienku.

Viac o téme: RokovaniaIzraelPásmo Gazy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu