Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Do Salerna na juhu Talianska dorazilo takmer 100 migrantov vrátane vyše 50 detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

RÍM – Takmer 100 migrantov v sobotu dorazilo do mesta Salerno na juhu Talianska. Pristáli na palube lode Geo Barents, ktorú prevádzkuje humanitárna organizácia Lekári bez hraníc (MSF).

Medzi 99 osobami zachránenými tento týždeň počas dvoch akcií pri brehoch Líbye sa nachádzalo 53 detí, z nich 37 bez sprievodu dospelej osoby. Väčšina migrantov pochádzala z Burkiny Faso, Guiney Pakistanu, Pobrežia slonoviny, Sýrie a Somálska, píše ANSA.

"Deväťdesiatdeväť ľudí zachránených 10. júla dnes ráno v Salerne bezpečne vystúpilo na breh. Mnohým z nich napriek strastiplnej ceste hrozilo obťažovanie zo strany líbyjskej SSA (bezpečnostných zložiek), čo mnohých prinútilo skočiť do vody a riskovať radšej smrť na mori ako obrátenie späť do Líbye," vyhlásila MSF prostredníctvom sociálnej platformy X.

"Podľa predbežných informácií bola veľká väčšina migrantov vrátane žien a detí cieľom zneužívania a všemožného fyzického a psychického násilia. Je to obrovská tragédia," uviedol na sociálnej sieti Facebook starosta mesta Salerno Vincenzo Napoli a prisľúbil poskytnutie pomoci migrantom.

Viac o téme: MigrantiTalianskoSalerno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu