Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

VIDEO Brutalita vojny na Ukrajine: Ruského vojaka zasiahol dron, kamarát ukončil jeho trápenie guľkou do hlavy

Na ruskú jednotku pri Roboytyne zaútočil dron. zraneného vojaka dorazil druh v zbroji. Išlo o akt milosrdenstva
Na ruskú jednotku pri Roboytyne zaútočil dron. zraneného vojaka dorazil druh v zbroji. Išlo o akt milosrdenstva (Zdroj: X/Battlefront)

ROBOTYNE – Neúnavná a dlhotrvajúca vojna na Ukrajine píše každým dňom svoju históriu. Tisíce mužov, ktorí boli povolaní na front, sa zmenil život z dňa na deň. Teraz namiesto každodenných starostí bojujú o holý život. Nie všetci však majú to šťastie vyhýbať sa smrtiacim útokom nepriateľa.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 851 (Zdroj: Facebook/General Staff of The Armed Forces of Ukraine)

Po sociálnych sieťach sa šíri ďalšie z drastických videí, ktoré poukazuje na brutalitu a vojenské útoky na území Ukrajiny. Obeťou sa stal tentoraz vojak ruskej armády, ktorý sa v rámci skupiny presúval na území nepriateľa. Ukrajinský projekt DeepState informuje, že traja ruskí vojaci sa presúvajú územím rozrytým krátermi.

Akt milosrdenstva  

Vojaka uprostred skupiny náhle trafí padajúci kamikadze dron a zostane ležať na mieste. Kamera z videa ho priblíži a vtedy vidieť, ako začne druhému vojakovi ukazovať na svoju hlavu. Nedokáže sa totiž postaviť. Spolubojovník teda pristúpi k nemu a strelí ho puškou do hlavy. Podľa DeepState išlo o akt milosrdenstva, pretože zranený si žiadal takýto koniec.  

Ukrajinské sily sa dostávajú pod tlak juhovýchodne od Záporožia, jednej z mála oblastí, kde dosiahli počas protiofenzívy úspech.

Malá oblasť v okolí dediny Robotyne, ktorá bola počas vojny úplne zničená, už niekoľkokrát zmenila sféru vplyvu. Informuje o tom CNN. Prvýkrát ju dobyli ruské sily ešte začiatkom marca 2022, pričom Moskva nad ňou opäť získala kontrolu začiatkom tohto mesiaca. Ukrajinské sily toto tvrdenie popierajú. Bitka o Robotyne je ukážkou boja o zničené a vyľudnené územie opustenej dediny. 

Viac o téme: BrutalitaRuská armádaútok DronZáporožieVojna na UkrajineRobotyneGuľka do hlavyMilosrdenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu