Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

KRUTOSŤ VOJNY v plnej sile: VIDEO Ruskí vojaci zabili nepriateľov bez zbrane...BARBARSKÝ ČIN! Jeden prišiel o hlavu

Vojaci ruskej armády sa dopúšťajú na Záporoží vojnového zločinu na vojakoch nepriateľa Zobraziť galériu (2)
Vojaci ruskej armády sa dopúšťajú na Záporoží vojnového zločinu na vojakoch nepriateľa (Zdroj: X/WithUkraine)

ROBOTYNE – Vojna na Ukrajine opäť odhalila jednu zo svojich najtemnejších stránok. Ruským vojakom v Robotyne sa podarilo zajať jednotky nepriateľa. Následná scéna však každému vyrazila dych. Napriek tomu, že sa ukrajinskí vojaci vzdali, neprežil ani jeden. Navyše sa tu odohral aj krutý barbarský čin.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 857 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ruským jednotkám postupne pribúdajú ďalšie vojnové zločiny, ktorých sa dopúšťajú vo vojne na Ukrajine. Medzi poslednými je aj situácia, kedy sa jednej z Putinových jednotiek podarilo zajať skupinu ukrajinských vojakov. Všetko mohlo dopadnúť inak, ale napokon sa to pre jednu stranu skončilo najhoršie ako mohlo. 

Vojnový zločin

Na sociálnych sieťach sa objavilo video, na ktorom sú podľa vlajok krajín označení príslušníci ruskej a ukrajinskej armády. Nepriateľské jednotky narazili na seba pri obci Robotyne v Záporožskej oblasti, pričom Rusom sa podarilo uspieť a nepriateľa odzbrojili. Následné zábery však odhalili, že nikto z Ukrajincov neprežil, pričom na jednom bol spáchaný krutý barbarský čin.

K tejto udalosti sa vyjadril ukrajisnký generálny prokurátor Andrij Kostin. Keďže podľa neho Ukrajinci zložili zbrane a pre Rusov nepredstavovali od tej chvíle žiadnu hrozbu, následné vraždenie a barbarský čin v zmysle odseknutia hlavy nepriateľa "nie je nič iné ako vojnový zločin". 

"Teroristická krajina Rusko naďalej úplne ignoruje zákony a základnú ľudskú morálku. Ďalším dôkazom je video zabitia dvoch zajatých ukrajinských vojakov. Nahrávka jasne ukazuje, že obrancovia Ukrajiny zložili zbrane a nekládli žiadny odpor. Na základe tejto skutočnosti bolo začaté trestné stíhanie vo veci porušenia zákonov a dopustenia sa vojnových zločinov v spojení s úmyselnou vraždou."

 

Нові жахливі докази злочинної політики рф, спрямованої на знищення українців. Ми отримали інформацію, що російські...

Posted by Андрій Костін on Tuesday, June 18, 2024

Podľa vyšetrovania bol zločin spáchaný v júni 2024 pri obci Robotyne v Záporoží na juhovýchode Ukrajiny. Kostin doplnil, že išlo o "zámernú politiku zločineckého režimu Kremľa s cieľom zničiť všetko ukrajinské". "Nájdeme a potrestáme všetkých zainteresovaných, ako tých, ktorí vydali tento rozkaz, tak aj priamych vykonávateľov tohto brutálneho zločinu," dodal prokurátor na záver.


 

Viac o téme: StreľbaZajatciRuskoVojnový zločinZáporožieVojna na UkrajineRobotyneOdseknutie hlavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu