Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Záhadné zmiznutie na dovolenke: Po 19-ročnom mladíkovi pátrajú márne, TOTO boli jeho posledné slová!

19-ročný Jay Slater je nezvestný už šesť dní, zúfalá matka prosí o pomoc
19-ročný Jay Slater je nezvestný už šesť dní, zúfalá matka prosí o pomoc (Zdroj: X/@doglab)

TENERIFE – Prvá dovolenka s kamarátmi na ostrove Tenerife má desivý záver. Iba 19-ročný Brit Jay Slater je nezvestný už šiesty deň. Po synovi pátra aj zúfalá matka, ktorá za synom vycestovala.

Posledný telefonát uskutočnil v pondelok 17. júna ráno. Kamarátke Lucy oznámil, že sa stratil a nevie kde je. Povedal tiež, že sa cíti dehydrovaný a telefón sa mu pomaly vybíja. Na nohe mal údajne aj drobné zranenie, informuje BBC.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 849 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Zmiznutie z hudobného festivalu s neznámymi mužmi

Traja kamaráti Lucy, Brad a Jay sa vybrali spolu na dovolenku na Kanárske ostrovy pre blížiaci sa hudobný festival. Práve na tomto hudobnom festivale mal nezvestný Jay stretnúť ďalších dvoch Britov, s ktorými sa rozhodol tráviť čas a odísť s nimi. Tento plán oznámil aj svojej kamarátke, no tá ho presviedčala, aby zostal.

Posledná stopa vedie do národného parku 

Z miesta ich prenajatého ubytovania mal Jay zverejniť posledné fotografie na sociálnej sieti. Telefón mladého Jaya zaznamenal aj jeho poslednú polohu, ráno o 8:50 miestneho času, keď sa nachádzal v národnom parku Rural de Teno. Posledná zmienka o Jayovi je od miestnej pani, ktorá ho videla kráčať popri ceste medzi ôsmou a deviatou hodinou ráno, no opačným smerom ako mal v pláne. Nik ďalší ho už ale nevidel.

Vybral sa na niekoľkohodinovú túru a odmietol čakať na autobus

Rodičia ani priatelia si dodnes nevedia vysvetliť prečo sa s cudzími mužmi vydal len tak na cestu a dokonca na miesto ich ubytovania. Podľa kamarátky ich spoznal iba chvíľku predtým. Zrejme aj sám Jay prišiel na to, že to nebol veľmi rozumný nápad a tak v poslednom telefonáte kamarátke oznámil, že zmeškal autobus a ide za nimi pešo. Išlo však o 11 hodinovú túru v neznámom prostredí. Nepožiadal nikoho o pomoc a mobil k dispozícii zrejme už nemal.

Dvaja neznámi muži boli návštevou kamarátky evidentne zaskočení

Kamarátke sa podarilo vypátrať dvoch mužov s ktorými Jay odišiel a podľa jej slov boli návštevou "veľmi zaskočení". Na otázku kde je jej kamarát Jay oznámili, že si šiel kúpiť cigarety a povedal im, že sa vracia späť autobusom. Polícia túto informáciu preveruje, no muži medzitým z Tenerife už odcestovali. Do pátrania sú zapojení horskí záchranári, vrtuľník, záchranné psy ale aj drony. Prípad ale naďalej vyvoláva mnoho nezodpovedaných otázok. Zúfalá matka, ktorá pricestovala na Tenerife, dodala, že jej niekto napísal výhražnú správu, v ktorej uviedol, že sa so synom má rozlúčiť, pretože niekomu dlhu veľa peňazí. Obáva sa preto, že jej syna niekto uniesol a drží ho proti jeho vôli. Prípad budeme naďalej sledovať.

Viac o téme: DovolenkaBritániaJay Slater
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu