Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

Poľský námorník sa stratil v Atlantickom oceáne: Zúfalý syn prosí o pomoc, zrejme zlyhalo riadenie!

Po otcovi pátra aj zúfalý syn, svoju výzvu zverejnil aj na sociálnej sieti
Po otcovi pátra aj zúfalý syn, svoju výzvu zverejnil aj na sociálnej sieti (Zdroj: Facebook/Przemyslaw Siedlecki)

MADRID – Marek Siedlecki (59), námorník z Poľska sa vydal na dobrodružnú cestu po Atlantickom oceáne na svojej obľúbenej jachte. Cestu mal do detailov naplánovanú a 15. júna mal v cieli nastúpiť do lietadla, ktoré by ho odviezlo do Frankfurtu. Po otcovi sa však zľahla zem.

Marek Siedlecki (59) sa plavil na jachte zo španielskeho prístavu Gran Tarajal. Jeho plán cesty končil v prístave Pasito Blanco na ostrove Gran Canaria. Nikto ale netuší, čo sa mu po ceste stalo. Od 13. júna nemajú o otcovi žiadne informácie a vysielačka ani automatický identifikačný systém na jachte nefunguje, v dôsledku čoho je nemožné určiť polohu jachty, no zároveň možnosť dostať sa do prístavu je nulová a jachta je podľa syna len unášaná vetrom. Posledné súradnice má rodina k dispozícii z 13.júna, informuje tvp.info.

 

Zúfalá rodina preto prosí všetkých ľudí, ktorý by mohli mať akékoľvek informácie o Marekovi, aby im ich poskytli. Syn zdôraznil, že aj najmenšia informácia má pre nich cenu zlata. O zmiznutí bola informovaná námorná pátracia a záchranná služba v Španielsku, ako aj polícia a poľské veľvyslanectvo v Španielsku. „Sme s nimi v neustálom kontakte, ale taká veľká plocha vody na nájdenie môjho otca nie je ľahká,“ poznamenal syn námorníka.

Viac o téme: NezvestnýNámorníkPoľskoAtlantický oceán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu