Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Mladého muža hľadali na Tenerife takmer mesiac: Nádej ale zhasla, polícia objavila jeho pozostatky!

19-ročný Jay Slater je nezvestný už šesť dní, zúfalá matka prosí o pomoc
19-ročný Jay Slater je nezvestný už šesť dní, zúfalá matka prosí o pomoc (Zdroj: X/@doglab)

TENERIFE – Španielska polícia v týchto dňoch oznámila, že našli pozostatky Brita Jaya Slatera, ktorého hľadali už takmer mesiac.

Prípad, ktorým žila nielen celá Veľká Británia, ale aj svet. Po Britovi Jayovi Slatorovi sa po tom, čo zmizol z dohľadu svojim kamarátom a odišiel s neznámymi mužmi, zľahla zem. Ešte stihol zavolať kamarátke a informovať ju, že sa za nimi vybral z neznámeho miesta pešo, pociťuje smäd a nemá baterku v mobile, no čo sa dialo neskôr, zostáva aj do týchto chvíľ záhadou.

Pri novele Trestného zákona európske peniaze chránite viac ako slovenské, tvrdia opoziční poslanci SaS a PS (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Príslušníci miestnej polície nález potvrdili, informoval britský the Guardian. „Príslušníci Guardia Civil patriaci k horskej záchrannej a zásahovej službe dnes ráno našli bezvládne telo mladého muža v oblasti Masca, ktorá patrí k obci Buenavista del Norte,“ upresnila španielska polícia v tlačovej správe. Ďalej uviedli, že osoba mohla zomrieť dôsledkom pádu v neprístupnej oblasti.

Jay Slater sa stratil 17.júna a jeho telefón bol naposledy lokalizovaný neďaleko oblasti Masca, v odľahlom národnom parku na Tenerife. Na ostrov prišiel spolu s kamarátmi, s ktorými sa zúčastnil hudobného festivalu. Počas noci ale odišiel s niekoľkými mužmi, ktorých v ten deň stretol prvýkrát. Údajne nejaký čas strávil aj v ich prenajatom dome, no potom čo kontaktoval kamarátku sa jeho stopa záhadne stratila. Po mladíkovi pátrala polícia, horská služba, ako aj dobrovoľníci niekoľko dní. V pátraní nakoniec pokračovali už len dobrovoľní záchranári a niekoľko Britov, ktorí sa rozhodli zúfalej rodine pomôcť. Prácu im ale sťažoval mimoriadne strmý terén, teploty ako aj odľahlá oblasť.   

Viac o téme: NezvestnýBritTenerifeJay Slater
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu