Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

Hizballáh vyhlásil, že v rámci odvtedy vypálil rakety na sever Izraela

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BEJRÚT- Libanonské šiitské hnutie Hizballáh uviedlo, že vo štvrtok vypálilo desiatky rakiet kaťuša na sever Izraela v reakcii na izraelský útok na juhu Libanonu. Informuje o tom agentúra AFP.

Podľa oznámenia bol raketový útok na izraelské kasárne odvetou za napadnutie dediny Dajr Kífá, kde prišla o život jedna osoba. Hizballáh ju označil za svojho člena. Izraelská armáda (IDF) uviedla, že išlo podľa všetkého o agenta Hizballáhu zodpovedného za "plánovanie a realizáciu útokov proti Izraelu" a zároveň veliteľa pozemných síl skupiny v oblasti mesta Džuwaija.

V inej lokalite zneškodnili izraelské stíhačky aj raketové odpaľovacie zariadenie zem-vzduch patriace libanonskému šiitskému hnutiu, ktoré predstavovalo podľa IDF hrozbu pre lietadlá nad Libanonom. Izrael a Hizballáh si navzájom opätujú cezhraničnú paľbu už od začiatku vojny v Pásme Gazy. Obavy však vzrástli po tom, čo vodca Hizballáhu Hassan Nasralláh v stredu varoval, že v prípade úplnej vojny nebude v Izraeli ušetrené "žiadne miesto". Zároveň pohrozil Cypru, že ak by Izraelu poskytol svoje letiská a základne, stal by sa priamym účastníkom konfliktu.

Viac o téme: OdvetaIzraelHizballáh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu