Streda26. jún 2024, meniny má Adriána, zajtra Ladislav, Ladislava

Tragédia v Rusku! Zrazili sa dve električky: Hlásia jednu obeť a vyše 60 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

MOSKVA - V dôsledku zrážky dvoch električiek v sibírskom meste Kemerovo na juhu sibírskej časti Ruska vo štvrtok zahynula jedna osoba a ďalších vyše 60 ľudí sa zranilo. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá citovala úradujúceho gubernátora Kemerovskej oblasti Iľju Sereďuka.

Nehoda sa stala približne o 07.30 h miestneho času (02.30 h SELČ). Došlo k nej tak, že jedna z električiek prestala byť pri jazde z kopca ovládateľná, pričom pri prejazde zákrutou sa jej otvorili dvere a priamo na priľahlú vozovku vypadlo niekoľko cestujúcich. Električka následne vo veľkej rýchlosti vrazila do druhej električky stojacej na zastávke. K zrážke došlo na cestnom moste.

archívne video

Matúš Vallo: Tempo prác na predĺžení električkovej trate nie je vyhovujúce (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Počiatočné informácie hovorili o zhruba 30 zranených. Primátor Kemerova Dmitrij Anisimov potom povedal, že 40 ľudí previezli do nemocnice a desiati si sami vyhľadali lekársku pomoc. Počet zranených napokon o 10.40 h miestneho času (05.40 h SELČ) stanovili nanajmenej 67 s tým, že jedna osoba podstupuje operáciu a ďalšie dve sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. Anisimov medzičasom informoval, že napriek úsiliu lekárov jedna z obetí nehody zomrela.

Ruské úrady už začali trestné vyšetrovanie

Ruské úrady už začali trestné vyšetrovanie vo veci obvinenia z poskytovania služieb, ktoré nespĺňajú bezpečnostné normy, píše ruská agentúra TASS. Podľa Anisimova opotrebovanie električiek v Kemerove dosahuje až 90 percent. "Sú zastarané, majú až 40 rokov," povedal. Mestská dopravná spoločnosť vo vyhlásení uviedla, že jednou z príčin nehody môže byť technická porucha alebo zlyhanie ľudského faktora.

Viac o téme: NehodaObeťZranenieZrážkaRuskoElektričk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu