Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Ozbrojenci v Indii napadli autobus s hinduistickými pútnikmi, hlásia deväť obetí

(Zdroj: X/Nehra_Singh80)

ŠRÍNAGAR - Ozbrojenci v nedeľu napadli autobus s hinduistickými pútnikmi v indickej časti sporného regiónu Kašmír. Vozidlo sa následne zrútilo do rokliny a pri incidente zahynulo najmenej deväť ľudí, informovala tamojšia polícia. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Podľa prvých správ čakali ozbrojenci na autobus v úkryte a následne na neho začali strieľať, uviedol jeden z policajtov pre agentúru AFP. Vodič údajne stratil kontrolu nad autobusom, ktorý následne spadol do hlbokej rokliny. Úrady bezprostredne informovali o najmenej deviatich obetiach a 33 zranených.

archívne video

V Rakúsku havaroval slovenský autobus (Zdroj: Facebook/Freiwillige Feuerwehr Thalgau)

Zranených previezli do okolitých nemocníc a po útočníkoch začali pátrať, uviedla polícia vo vyhlásení. Nedeľňajší útok prišiel deň po tom, ako tamojší policajný šéf oznámil, že počet miestnych militantov na území klesá, ale 70 - 80 zahraničných bojovníkov je v krajine stále aktívnych. Posledný veľký útok na hinduistických pútnikov sa odohral v roku 2017, keď bol terčom útoku taktiež autobus. Vtedy zahynulo osem ľudí, pripomína Reuters.

Viac o téme: PrepadObeteOzbrojenciIndiaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu