Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

VIDEO Reportér CNN trhá rekordy v sledovanosti! Živý vstup z Ukrajiny len pár metrov od ruských výsadkárov

Matthew Chance a v pozadí ruskí výsadkári
Matthew Chance a v pozadí ruskí výsadkári (Zdroj: Twitter/Matthew Chance)

KYJEV - Živé zábery, ktoré sa dostali do celého sveta. Známy americký reportér uverejnil so svojím kameramanom video, z ktorého tuhne krv v žilách. Nachádzal sa práve na leteckej základni pri ukrajinskom hlavnom meste Kyjev, kde operovali ruské ruské výsadkové jednotky.

Americkému reportérovi CNN sa podarilo zachytiť ruských výsadkárov, ktorí sa pripravovali na obsadenie letiska len 25 kilometrov od Kyjeva. Skrátená nahrávka robí z tohto videa veľkú senzáciu. Pokiaľ máte záujem o celý vstup stanice CNN, kliknite sem.

"Vojaci, ktorých tam vidíte, sú ruskí výsadkári. Snažia sa dostať pod kontrolu letisko," hlásil naživo reportér Matthew Chance. Dodal, že sa nachádzajú približne 15 míľ (necelých 25 kilometrov) od Kyjeva v blízkosti prístavu Antonov (Kyjev-Homstel). Zaujímavé je, že počas nahrávania mu Rusi, ktorých spoznal podľa odznakov na ruke, nevenovali veľkú pozornoť. Podľa Deadline.com sa s jedným dokonca dal do reči. Spočiatku si Chance myslel, že ide o ukrajinských vojakov.

V živom vstupe si obliekol nepriestrelnú vestu

Reportér CNN vysielal naživo už vo štvrtok o 5:07 miestneho času zo strešnej terasy hotela v Kyjeve, kedy po prvýkrát ohlásil zvuk výbuchov. Divákom vtedy povedal, že presne nevedel, o aký výbuch išlo, no obliekol si nepriestrelnú vestu a prilbu. Čoskoro prišlo potvrdenie od ukrajinských predstaviteľov, že sa začala invázia na Ukrajinu.

Väčšina jednotiek pohraničnej stráže bola pod paľbou, uviedli Ukrajinci. Ukrajinská armáda zároveň informovala o stratách, ktoré utrpeli ruské sily. Vysoká morálka armády má potvrdiť príkaz od velenia - spôsobiť Rusom čo najväčšie straty.

Zábery skazy z ukrajinského Kyjeva po nočnom ruskom bombardovaní (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: VojnaUkrajinaUkrajina v krízeMatthew Chance
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu