Pondelok1. júl 2024, meniny má Diana, zajtra Berta

Voľba českého prezidenta: Bobošíková chce kandidovať!

Europoslankyňa Jana Bobošíková.
Europoslankyňa Jana Bobošíková.

PRAHA - Aj tretie kolo voľby českého prezidenta skrachovalo. V sobotu sa počítalo maximálne s polhodinovým rokovaním. Realita však bola iná.

Po tom, čo politici už v piatok „prekecali“ 11 hodín, v sobotu zabili takmer päť hodín. Čo riešili? Vzájomnú škandalizáciu, stratené sčítacie lístky či zrútených voliteľov.

Václavovi Klausovi ušlo víťazstvo o jediný hlas. Do hry o prezidenta vstupuje europoslankyňa Jana Bobošíková. Nezvoleniu Klausa predchádzala vyhrotená situácia. Okrem toho, že traja volitelia náhle skolabovali, Paroubkova ČSSD napadla to, že skartovali sčítacie lístky. V tretej voľbe sa Topolánkova ODS prepočítala o jediný hlas. Komunisti vÔbec nehlasovali. Okrem Jána Švejnara a Václava Klausa chcú postaviť aj iných kandidátov. Hovoria o europoslankyni Jane Bobošíkovej. Tá sa pred rokmi zviditeľnila počas televíznej krízy, keď sa proti nej vzbúrila redakcia verejnoprávnej ČT.

„Keď som videla, čo sa deje okolo prezidentskej voľby, kde ide len o handlovanie a vzájomné napádanie, tak do tej voľby chcem ísť,“ povedala Bobošíková idnes.cz. KSČM hovorí aj o šéfovi Ústavného súdu Pavlovi Rychetskom, ombudsmanovi Otakarovi Motejlovi či šéfovi Akadémie vied Václavovi Pačesovi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu