Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Sledovať akvárium s rybami sa dá hodiny: Ak budete pozorovať bojovnice, všimnete si zvláštnosť!

Janka Hospodárová Zobraziť galériu (2)
Janka Hospodárová (Zdroj: Tomáš Hambálek)

BRATISLAVA - Pozorovať život v akváriu nielenže nikdy nezovšednie, ale má aj terapeutický vplyv. Tento kus prírody v domácnosti znižuje stres, pomáha upokojovať hyperaktívne deti a pozitívne pôsobí aj na starších ľudí.

Najväčšou ozdobou akvária sú ryby. Ich rôznorodé sfarbenie, veľkosť, tvar tela a spôsob života často pritiahne náš pohľad do tohto fascinujúceho vodného sveta. Rôznych rýb je naozaj veľa, ale také bojovnice sú ryby, ktoré zaujmú aj ľudí, ktorí k akvaristike nikdy nemali vzťah. Sú jednoducho krásne a právom sú ozdobou každého akvária.

Samce sa pýšia ozdobnými plutvami rôznych tvarov a farieb, a aj keď prevláda názor, že sa neznesú s inými druhmi rých, nie je to pravda. Dôležité je však zvoliť dostatočne veľké akvárium a život v ňom skombinovať s vhodnými druhmi rýb. Bojovnice patria k labyrintkám. Sú to ryby, ktoré sa chodia „nadychovať“ k hladine. Samce stavajú na hladine penové hniezdo a zaujímavosťou je, že sa starajú o potomstvo.

Viac informácií sa už dozviete z relácie SuperZverinec, v ktorej Janka Hospodárová vyspovedala Roba Schemmera, manažéra Super zoo.
A sledujte nás aj na Facebooku, kde prebieha súťaž o poukážku v hodnote 50.- eur na nákup čohokoľvek v Super zoo pre vašich domácich miláčikov.
Ak chcete vedieť viac alebo sa čokoľvek poradiť, svoje otázky môžete písať na mail: supezverinec@topky.sk, radi vám na ne zodpovieme.

Sledovať akvárium s rybami sa dá hodiny: Ak budete pozorovať bojovnice, všimnete si zvláštnosť! (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: RybyJanka HospodárováSuperzooSuperZverinecBojovnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu