Sobota29. jún 2024, meniny má Peter, Pavol, Petra, zajtra Melánia

SuperZverinec s Jankou Hospodárovou: Aj rybičky potrebujú vašu lásku a opateru! Odborník radí, ako na to

Janka Hospodárová spovedá Roba Schemmera v relácii SuperZverinec
Janka Hospodárová spovedá Roba Schemmera v relácii SuperZverinec (Zdroj: Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Akvárium nie je len krásnym doplnkom v byte či dome, ale aj terapia a relax pri pohľade na plávajúce rybičky. Je to najkrajší živý obraz, aký nás nikdy neomrzí obdivovať.

Pozorovať život v akváriu nielenže nikdy nezovšednie, ale má aj terapeutický vplyv. Tento kus prírody v domácnosti znižuje stres, pomáha upokojovať hyperaktívne deti a pozitívne pôsobí aj na starších ľudí. Aby v ňom ale všetko fungovalo ako má, musíme dbať na pravidelnú údržbu akvária: čistenie skiel, odsávanie nečistôt, preplachovanie filtračného systému, starostlivosť o rastlinky.

Dôležité je, aby sme v akváriu uchovali dokonalý ekosystém, v ktorom žije nespočetné množstvo baktérií, prvokov a iných mikroorganizmov v tesnej symbióze s rybami a rastlinami. Kvalitná filtrácia, živé rastlinky, osvetlenie, prípravky a v neposlednom rade živočíchy - všetci istým spôsobom prispievajú k dokonalosti nášho akvária.
• Živé rastlinky – pomáhajú okysličovať vodu a likvidovať odpadové látky.
• Akváriová technika – filter, osvetlenie, CO2 sety, kompresory, UV sterilizátory. Pomáha udržať v akváriu stabilitu prostredia.
• Prípravky – hnojivá či vitamíny sú prospešné pre rybky aj rastlinky
• Živočíchy – ani v jednom akváriu by nemali chýbať pomocníci, ktorí efektívne bojujú proti riasam či slimákom.

Pre správne fungovanie akvária je vhodné meniť 30% vody 1x do týždňa. Najdlhší interval výmeny vody je 1x za 2 týždne. Raz mesačne je potrebné vyčistiť aj filtračné médium filtra v nádobe, v ktorej máme len vodu z akvária. Počet rýb volíme podľa veľkosti a litráže akvária (1cm ryby a 1l vody).

Viac informácií sa už dozviete z relácie SuperZverinec, v ktorej Janka Hospodárová vyspovedala Roba Schemmera, manažéra Super zoo.
A sledujte nás aj na Facebooku, kde prebieha súťaž o poukážku v hodnote 50.- eur na nákup čohokoľvek v Super zoo pre vašich domácich miláčikov.
Ak chcete vedieť viac alebo sa čokoľvek poradiť, svoje otázky môžete písať na mail: supezverinec@topky.sk, radi vám na ne zodpovieme.

SuperZverinec s Jankou Hospodárovou: Aj rybičky potrebujú vašu lásku a opateru! Odborník radí, ako na to (Zdroj: NL/TH)

Viac o téme: Janka HospodárováSuperZverinec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu