Nedeľa7. júl 2024, meniny má Oliver, zajtra Ivan

Hviezdny režisér rieši obrovský problém: Súd ho obžaloval zo znásilnenia dvoch herečiek!

Benoit Jacquot
Benoit Jacquot (Zdroj: Profimedia)

PARÍŽ - Prominentného francúzskeho režiséra Benoita Jacquota obžaloval v stredu vyšetrujúci sudca z údajného znásilnenia, uviedla prokuratúra v Paríži. Ide o ostro sledovaný prípad v rámci francúzskej kampane proti sexuálnemu násiliu a obťažovaniu MeToo, informuje TASR podľa agentúry AFP.

Jacquot (77) bol obžalovaný zo znásilnenia herečky Julie Royovej, v súčasnosti 34-ročnej, ku ktorému údajne došlo v roku 2013; ako aj v prípade znásilnenia ďalšej herečky Isild Le Bescovej (41) z obdobia rokov 1998 až 2000, spresnila prokuratúra. V prípade že sa proti režisérovi nájde dostatok relevantných dôkazov pre dané obvinenia zo sexuálneho násilia, bude nasledovať proces, píše agentúra DPA. Samotný režisér všetky obvinenia odmieta.

Vo vyhlásení prokuratúry sa ďalej uvádza, že Jacquot, jeden z najslávnejších režisérov Francúzska, bude po dvoch dňoch vypočúvania prepustený z väzby, zostáva však pod súdnym dohľadom, dodáva AFP. Jacquota už predtým zo znásilnenia obvinila aj herečka Judith Godrecheová, s ktorou mal režisér dlhoročný vzťah na prelome 80. a 90. rokov; ich vzťah sa začal v čase, keď mala Godrecheová len 14 a Jacquot už 40 rokov.

Jacquot, ktorý sa narodil v Paríži, počas svojej kariéry režíroval viac než 40 filmov vrátane Denníka komornej či Markíza de Sade. Jeho snímka Zbohom, kráľovná otvorila 62. ročník medzinárodného filmového festivalu Berlinale v roku 2012. Jeho film Tri srdcia sa v roku 2014 uchádzal o prestížne ocenenie Zlatý lev na 71. ročníku medzinárodného filmového festivalu v talianskych Benátkach, ocenenie však nezískal.

Viac o téme: Benoit Jacquot
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu