Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Benátky zachovajú vstupný poplatok: Počas špičiek bude vyšší

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY – Benátky plánujú zachovať poplatok za vstup do mesta aj po tomto víkende, kedy sa má ukončiť jeho testovanie. Celosvetovo ide o vôbec prvý poplatok tohto druhu. Informuje o tom agentúra DPA.

Poplatok za jeden mesiac testovania obohatil mestskú pokladnicu o viac než dva milióny eur. Počas niektorých dní mesto zaregistrovalo viac než 25.000 platiacich turistov. Benátky tiež plánujú upravovať jeho výšku v závislosti od dopytu. Od roku 2025 budú jednodňovým turistom účtovať poplatok v základnej výške päť eur, počas najvyťaženejších dní výška poplatku stúpne na desať eur, uviedol pre miestne noviny mestský poslanec zodpovedný za financie Michele Zuin.

archívne video

Letné kúpalisko v Trenčíne otvoria 17. júna, vstupné sa zdvojnásobí (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Mesto po ukončení testovania zverejní oficiálnu správu. Jej spracovanie však istý čas potrvá, pretože do nej chce zahrnúť aj údaje z posledných dvoch dní testovania. Poplatok počas testovania vyberali v čase od 8.30 do 16.00 h. Návštevníci mohli prostredníctvom internetu získať QR kód, ktorý si stiahli do mobilov a použili ho na zaplatenie.

Benátky sú jedným z najnavštevovanejších miest na svete, ročne ich navštívi približne 15 miliónov turistov. Masový turizmus je pre mesto zdrojom vysokých príjmov, zároveň ho však aj výrazne poškodzuje.

Viac o téme: PoplatokTalianskoBenátkyŠpičky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu