Streda18. september 2024, meniny má Eugénia, zajtra Konštantín

Samovražda Karla Heřmánka (†76): Prehovoril kolega inštruktora zo strelnice... ZNIČILO mu to život!

Karel Heřmánek Zobraziť galériu (3)
Karel Heřmánek (Zdroj: ČT)

PRAHA - Pred týždňom verejnosť šokovala správa o samovražde českého herca Karla Heřmánka (†76). Svoj život si rozhodol zobrať počas zážitkového kurzu na strelnici. Celú tragédiu mal pred očami inštruktor, ktorý viedol kurz... Teraz prehovoril jeho kolega. Zničilo mu to vraj život!

Galéria: Karel Heřmánek

V čase, kedy rodina Karla Heřmánka pripravuje poslednú rozlúčku s hercom v pražskom Divadle Bez zábradlí, pre Blesk.cz prehovoril kolega inštruktora zo strelnice. Ide o Tondu Procházku, ktorý je synom herca Antonína Procházku a sám vedie podobné zážitkové kurzy.

Práve taký si v sobotu 24. augusta zaplatil aj spomínaný herec a v jednu chvíľu zbraň otočil proti sebe a priamo pred inštruktorom ukončil svoj život. „Výhradne sebecké rozhodnutie - urobiť to teraz a tu - môže zásadne negatívne ovplyvniť život inštruktora,“ vyjadril sa Procházka. „Uvedomme si, že pre inštruktora to môže byť devastačná skúsenosť,“ pokračoval. 

Sám podobné kurzy vedie, preto sa dokáže vžiť do kože svojho kolegu. „Môžem zhodnotiť okolnosti takého činu a potvrdiť, že mení životy všetkých zúčastnených, a nevidím v ňom priestor pre súhlas a súciť, ani morálne právno,“ dodal Procházka. Rodina v tejto chvíli pripravuje poslednú rozlúčku s Heřmánkom, ktorá sa v Divadle Bez zábradlí uskutoční v sobotu od 10. do 17. hodiny.

Karel Heřmánek
Zobraziť galériu (3)
Karel Heřmánek  (Zdroj: Česká televize/Olga Svobodová)

Viac o téme: Karel Heřmánek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu