Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Paulo Coelho - Alchymista

Paulo Coelho - Alchymista
Paulo Coelho - Alchymista

Paulo Coelho je považovaný za jedného z najvplyvnejších spisovateľov súčasnosti, jeho knihy vyšli v 150 krajinách sveta a boli preložené do 66 jazykov. Narodil sa v auguste 1947 v Riu de Janeiru a pre spisovateľskú dráhu sa rozhodol veľmi skoro. Pracoval ako divadelný herec a režisér, skladateľ a novinár. Z jeho hudobnej spolupráce s Raulom Seixasom vznikli niektoré z najväčších brazílskych rockových hitov.

V roku 1987 ho isté mimoriadne stretnutie inšpirovalo k púti do Santiaga de Compostela. O rok neskôr napísal knihu Pútnik z Compostely. Krátko nato vydal román Alchymista, dielo, ktoré stojí na začiatku jeho ohromujúceho medzinárodného úspechu. Podľa portugalského denníka Jornal de Letras sa stal Alchymista najpredávanejšou po portugalsky napísanou knihou v histórii. Coelho napísal množstvo ďalších kníh, ktoré oslovujú srdcia ľudí po celom svete. Spolupracuje s niektorými z najvýznamnejších svetových komunikačných prostriedkov a od roku 2002 mu patrí miesto č. 21 Brazílskej literárnej akadémie.

Španielskemu pastierovi Santiagovi sa prisní sen o poklade pod egyptskými pyramídami. Hoci spočiatku neverí, že by ho našiel, zhoda náhod a stretnutia s tajomnými bytosťami ho presvedčia, aby sa na cestu k pyramídam vydal. Na konci tejto cesty ho však čaká oveľa väčší poklad: naučí sa vnímať znamenia osudu a počúvať svoje srdce.

Pútavé rozprávanie o chlapcovi, ktorý sa nebál naplniť svoj Osobný príbeh, si získalo srdcia všetkých generácií čitateľov. Symbolický a svojím dosahom i magický príbeh z roku 1988 je v 66 jazykoch najúspešnejším brazílskym románom.

Keď som písal Alchymistu, pokúšal som sa pochopiť dôvod existencie života. Namiesto písania filozofickej úvahy som sa rozhodol pre rozhovor s dieťaťom v mojej duši. Na moje prekvapenie toto dieťa stále žije v miliónoch ľudí na celom svete. Touto knihou sa chcem s čitateľmi podeliť o otázky, na ktoré neexistujú odpovede, a práve tým robia zo života veľké dobrodružstvo.
Paulo Coelho
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu