Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Kaník: Gašparovič je ako Mečiar!

Minister Kaník tvrdo zaútočil na prezidenta Gašparoviča.
Minister Kaník tvrdo zaútočil na prezidenta Gašparoviča.

BRATISLAVA - Minister práce Kaník sa ostro obul do prezidenta Gašparoviča. Vytočilo ho Gašparovičovo nerešpektovanie predbežného opatrenia Ústavného súdu. Ten prezidenta vyzval, aby do konečného rozhodnutia neratifikoval európsku ústavu. Minister dokonca prirovnal prezidenta k Vladimírovi Mečiarovi.

"Prezident nie je oligarcha. Bol zvolený na základe ústavy, a tak ako všetkých ho zaväzujú rozhodnutia Ústavného súdu," obviňoval prezidenta Kaník. Zároveň ho stihol prirovnať k bývalému premiérovi Vladimírovi Mečiarovi. Pripomenul, že existuje precedens, keď Vladimír Mečiar pri preskúmavaní zákonnosti niektorých krokov jeho garnitúry označil Ústavný súd za "ďalší chorý prvok". Gašparovič bol vtedy jeho blízkym spolupracovníkom.

"Napriek snahe prezentovať sa navonok ako odlišný politik, jeho postoj k ÚS dokazuje, že je stále reprezentantom tej istej politiky z tej istej mentálnej politickej liahne," dodal Kaník. Ak by prezident euroústavu podpísal a Ústavný súd by ju označil za protiústavnú, došlo by k nepríjemnej situácii. Slovensko by bolo zmluvou viazané napriek tomu, že nie je v súlade s Ústavou SR. Ústavný súd minulý týždeň pozastavil vykonateľnosť uznesenia NR SR, ktorým parlament schválil Zlmuvu o Ústave pre Európu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu