Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Gašparovič zažaloval Zajaca!

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič podal svoje prvé trestné oznámenie. K tomuto kroku ho vyprovokovali výroky ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca. Ten prezidenta označil za "úspešného klienta" skrachovaného nebankového subjektu BMG Invest.

"Pán prezident to považuje za klamstvo a hrubú lož, a preto sa rozhodol podať v podstate prvýkrát v živote trestné oznámenie," uviedol prezidentov hovorca Marek Trubač. Dodal, že minister prekročil určitú hranicu, za ktorú by nemal ísť. Doplnil, že je zatiaľ predčasné hovoriť o tom, či prezident zvolí kompenzáciu v podobe ospravedlnenia, alebo bude požadovať finančnú náhradu. Bude to vraj závisieť aj od posudku advokátskej kancelárie, ktorá ho bude zastupovať.

Zajacov inkriminovaný výrok odznel v Televíznych novinách Markízy. Reagoval ním na obsah správy o stave republiky, v ktorej sa prezident kriticky vyjadroval k situácii v zdravotníctve a prístupu k pacientom - klientom. Zajaca to natoľko napálilo, že bez hanby vyhlásil: "Slovo klient, hoci sú to klienti zdravotných poisťovní a klienti systému, sa mu nepáčilo aj preto, že, pokiaľ viem, bol úspešným klientom napríklad BMG."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu