Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

Známy poslanec a primátor priznal, že už mesiace bojuje s rakovinou: Emotívny odkaz z nemocnice

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

MARTIN - Poslanec NR SR za stranu Hlas a primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč sa v príspevku na sociálnych sieťach verejnosti zdôveril, že už niekoľko mesiacov bojuje s rakovinou. K príspevku pripojil aj fotografiu z nemocnice v Martine, kde je aktuálne hospitalizovaný kvôli ďalším vyšetreniam.

Blcháč uviedol, že zákerná choroba mu bola diagnostikovaná v marci tohto roka a odvtedy absolvoval niekoľko chemoterapií a ožarovaní. Zvlášť ťažkým obdobím pre neho bolo obdobie, keď musel spojiť náročné liečebné procedúry s plnením svojich pracovných povinností ako primátor.

„Odvtedy som absolvoval chemoterapiu aj nejaké ožiare, pri ktorých ste ma mohli vídavať v ružomberskej aj našej Liptovskej nemocnici. Bolo to ťažké, veľakrát som išiel z chemo rovno na mestské podujatie a mohli ste si všimnúť, že sa necítim vo svojej koži,“ napísal v príspevku, ktorý zdieľal na sociálnych sieťach.

 

Pozdravujem vás z nemocnice v Martine, priatelia👋 V marci mi diagnostikovali rakovinu, odvtedy som absolvoval...

Posted by Ján Blcháč - z denníka primátora on Saturday, October 19, 2024

Napriek náročnému obdobiu sa Blcháč snažil zvládať svoju prácu a počas celého polroka si prispôsoboval všetko tak, aby  nevymeškal žiadne rokovanie. Poslanec však momentálne prechádza ďalšími vyšetreniami a procedúrami, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu. „Je to pre mňa obrovská zmena, keďže som PN nebol, už ani nepamätám. Píšem vám to všetko preto, aby ste vedeli, že bojujem,“ dodal Blcháč a poprial všetkým pevné zdravie.

Viac o téme: RakovinaJán Blcháč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu