Štvrtok10. október 2024, meniny má Slavomíra, zajtra Valentína

VIDEO Hnutiu Slovensko prekáža neskúsenosť nového ministra zdravotníctva Šaška

Marek Krajčí Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí (Zdroj: Topy/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie Slovensko opakovane kritizovalo novovymenovaného ministra zdravotníctva Kamila Šaška (Hlas-SD). Okrem rodinných väzieb na podnikateľov v zdravotníctve, ktorí sú podľa poslancov hnutia "košickou smeráckou zdravotníckou chobotnicou", mu prekážajú aj nedostatočné skúsenosti s rezortom. Predstavitelia hnutia o tom informovali na štvrtkovej tlačovej konferencii.

VIDEO Hnutie Slovensko reaguje na vymenovanie nového ministra zdravotníctva

Hnutie Slovensko reaguje na vymenovanie nového ministra zdravotníctva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Bude trvať týždne, mesiace, kým sa tento človek zorientuje v tej zložitej problematike. Môže byť akýkoľvek výborný manažér," vyhlásil exminister zdravotníctva a poslanec Národnej rady SR Marek Krajčí (Slovensko, Za ľudí, KÚ).

Marek Krajčí
Zobraziť galériu (2)
Marek Krajčí  (Zdroj: Topy/Vlado Anjel)

Poslanec však dúfa, že sa Šaško vo funkcii vysporiada so splnomocnencom vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19 Petrom Kotlárom a vláde navrhne jeho odvolanie z funkcie. Chce tiež veriť, že nový minister zastaví finančné toky pre biznisové skupiny v zdravotníctve.

Poslanec Michal Šipoš (Slovensko, Za ľudí, KÚ) exministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD) kritizoval za zrušenie čakacích lehôt pre onkologických pacientov, zrušenie výstavby nemocnice na bratislavských Rázsochách aj za neriešenie poplatkov v ambulanciách. Dolinková je podľa Šipoša spoluzodpovedná aj za konsolidáciu, ktorá sa dotkne zdravotníctva.Zuzana Dolinková oznámila odchod z funkcie minulý týždeň, prezident SR Peter Pellegrini demisiu prijal vo štvrtok a vzápätí vymenoval Dolinkovej nástupcu Šaška.

Viac o téme: ZdravotníctvoSkúsenostiKamil ŠaškoHnutie Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu