Pondelok14. október 2024, meniny má Boris, zajtra Terézia, Tereza

Novozvolený minister zdravotníctva sa v pondelok stretne s lekármi a zástupcami zdravotníkov

Kamil Šaško
Kamil Šaško (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) sa v pondelok popoludní stretne s lekármi a zástupcami zdravotníkov. Verí, že dokážu nájsť kompromis, pretože inak sa podľa neho podobné situácie riešiť nedajú. Informoval o tom na sociálnej sieti. Účasť potvrdilo Lekárske odborové združenie (LOZ) aj Zväz ambulantných poskytovateľov, podľa ktorého by na stretnutí mali byť účastní všetci zástupcovia zdravotníckeho sektora.

"Cesta k dohode nebude ľahká, ale je nevyhnutná, ak sa nemá rukojemníkom tejto situácie stať slovenský pacient. Rozumiem snahe vlády uskutočniť nevyhnutnú konsolidáciu verejných financií po predošlých rokoch nezodpovedného šafárenia. Rozumiem túžbe zdravotníkov po lepších mzdových podmienkach," skonštatoval Šaško.V pondelok ráno taktiež absolvoval rokovania s ministrom financií Ladislavom Kamenickým (Smer-SD) a sociálnymi partnermi v rámci tripartity. Podľa Šaška si prešli možnosti verejných financií pri hľadaní dohody so zdravotníkmi.

archívne video

Príhovor nového ministra zdravotníctva Kamila Šaška (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Zdravotníci naprieč celým sektorom odmietajú navrhnuté konsolidačné opatrenia v sektore zdravotníctva a vyzvali prezidenta SR Petra Pellegriniho, aby ich v súčasnom znení nepodpísal. Hlava štátu po minulotýždňovom stretnutí so zástupcami zdravotníkov vyzvala vládu, aby sa ich požiadavkami zaoberala a hľadala kompromis. Deklaroval, že od rokovaní bude závisieť aj jeho prípadný podpis legislatívy.

 

Viac o téme: StretnutieZdravotníctvoLekáriKamil Šaško
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu