Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Razie v kluboch budú pokračovať, zásahy aj na školách: Podľa Šutaja Eštoka sa bude postupovať veľmi tvrdo

Matúš Šutaj Eštok Zobraziť galériu (2)
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Razie v kluboch budú pokračovať, avizoval v stredu pred rokovaním vlády minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Podľa jeho slov budú postupovať "veľmi tvrdo", no nepôjde o boj proti mladým ľuďom, ale proti drogám v kluboch, ktoré navštevujú.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok odpovedá na otázky novinárov pred rokovaním vlády (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Minister vnútra sa vyjadril k policajným raziám v bratislavských kluboch. Upozornil, že okrem daňových pochybení, ktoré zistili príslušníci Finančnej správy, sa riešili aj drogy. "Potvrdili sa podozrenia, že tam dochádzalo k predaju drog, našlo sa veľké množstvo pervitínu, marihuany a kokaínu," vysvetľoval i zásah "kukláčov". V nadväznosti na príslušné zistenia prišlo podľa ministra k posilneniu protidrogovej jednotky. "Budeme veľmi tvrdo postupovať v boji proti drogám, na školách i v kluboch," deklaroval s tým, že nejde o boj proti mladým ľuďom, ale proti drogám v kluboch, ktoré navštevujú.

Matúš Šutaj Eštok
Zobraziť galériu (2)
Matúš Šutaj Eštok  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Veľmi tvrdý postup na školách neskôr podľa SME upresnil ministrov hovorca Matej Neumann. Vysvetlil, že polícia sa bude viac zameriavať na drogovú trestnú činnosť v tomto prostredí a prípadné opatrenia budú zohľadňovať prítomnosť detí. „Ako otec si neviem predstaviť, že moje dieťa pôjde do klubu, kde bude mať ako cukrík na tácke k dispozícii kokaín,” uviedol minister.

Od začiatku roka vykonali kukláči v Bratislave sedem razií, naposledy v tanečnom klube Wax2 a kultúrnom centre Kácečko. Okresná organizácia strany Smer-SSD v Pezinku prijala správy o razii v bratislavskom nočnom klube Wax2 pozitívne. Wax2 nazvala „semenišťom drog a progresívnej propagandy”. Na druhej strane sa na raziu ozývali negatívne skúsenosti mladých z neprimeraného zásahu. Finančná správa sa voči tomu dôrazne ohradili.

"Príslušníci finančnej správy postupovali plne v súlade s predpismi a k žiadnemu pochybeniu a už vôbec nie k nevhodnému správaniu sa k návštevníkom podniku nedošlo. Naopak, k porušeniu zákona prišlo zo strany podnikateľa, ktorého prevádzku FS kontrolovala," dodali. Spomenuté kluby dostali od finančnej správy pokutu 500 eur za zle vydaný bloček. Podozrenia verejnosti by mohli rozptýliť aj kamerové záznamy z akcií. Polícia však nemá telové kamery, dostať by ich mali až v priebehu budúceho roka.

Viac o téme: DrogyMatúš Šutaj EštokRazie v kluboch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu